CP3 by Basketball Totaal

ZZ worstelt met Rotterdam maar pakt punten

Het ging niet makkelijk in de thuiswedstrijd van ZZ Leiden tegen Rotterdam. De ploeg van Casteels scoorde eenvoudig, maar was verdedigend slap en niet goed bij de les. Het publiek was de grote winnaar, want het werd een hoge score. Uiteindelijk won ZZ met 97-89.

Elke week dit soort uitslagen, zullen meer toeschouwers betekenen voor de eredivisie, maar grijzere haren bij de coaches. Toch was dit wat de fans en het bestuur van Leiden wilden. Snel en attractief basketball met een hoge score als gevolg. En dat was het dus. Yannick Franke scoorde een recordscore van 32 punten. Franke de zoon van Rolf Franke en opgegroeid in de school van Eric Kropf bij HarlemLakers speelde fantastisch en was foutloos vanaf de strafworplijn met 13 uit 13 pogingen. Hij eindigde met 32 punten, 6 rebounds, 3 assists, 3 steals maar ook 8 turnovers.

Het maakte niet uit, want het was een plezier de jonge Franke te zien spelen. En als zijn oudere teamgenoten een beetje hadden meegedaan vandaag, dan had de ploeg gewoon kunnen winnen in Leiden. Want de twee punten va Mattew Otten in dertig minuten was niet best en met Otten in het veld leverde zijn ploeg een -20 op.

Ook Ties Theeuwkens was aanvallend niet op dreef. Hij scoorde niet in 32 minuten speeltijd en schoot nul uit zes.

Bij ZZ Leiden scoren meerdere spelers en dat maakt ze gevaarlijk. Felder was topscorer met 20 punten en hij werd gevolgd door van der List met 19. Joe Willman begint ook steeds beter zijn draai te vinden en scoorde 18 punten voor de thuisploeg.

Wel een smet op de overwinning blijft het geringe aantal minuten van de jongere spelers. Bij Rotterdam krijgen de jonge spelers genoeg kansen en bij Leiden kregen eigenlijk slechts zeven man speeltijd. En we zijn al halverwege het seizoen, dus de vraag is of en hoe dit gaat veranderen?

Er was negen keer een ander team ,die de voorsprong pakte en acht keer stonden de teams gelijk. Kortom het was een close game in de vijfmeihal. Bij rust was het 46-46 en met nog 2,5 minuut op de klok was het 87-87.

Worthy de Jong had een mooie score voor 89-87 en Cormier zorgde vanaf de strafworplijn 90-87. Joe Willman zorgde voor het definitieve gat. Hij mistte eerst tweemaal en pakte tweemaal zijn eigen rebound. Vervolgens trok hij zelf de trekker over 40 seconden voor tijd 92-87.

 

 

 

een reactie

  1. Trainen de jonge spelers hard genoeg. In de zin van extra tijd er in steken. Als je kennelijk ‘minder’ bent dan moet je ergens compensatie vandaan halen. Harder werken en dan niet zo zeer harder lopen maar schieten, gevarieerd schieten, ballhandling, passing, sterker worden. Werk aan je tekortkomingen. Braaf de training volgen kan niet voldoende zijn. Immers dat doet je concurrent ook. Je komt niet op basis van je leeftijd het veld in namelijk

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.