CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden worstelt maar wint wel

Zorg en Zekerheid Leiden heeft een lastige avond toch winnend weten af te sluiten. In een leuke wedstrijd was Aris net niet goed genoeg om te stunten in de vijf meihal. Het werd 94-83 voor ZZ Leiden.

En eigenlijk was dat met name te danken aan een uitstekende Rogier Jansen. De guard speelde een puike wedstrijd. Niet alleen scoorde hij negen punten op rij, maar hij zorgde ook voor fraaie passes en liet zijn team duidelijk beter spelen. Het is dat bondscoach Van Helfteren zich niet wil laten zien in Leiden, want dan had hij de voormalige Oranje-guard aan het werk kunnen zien. Jansen en De Jong waren aanvallend uitstekend voor ZZ Leiden en dat was ook broodnodig vanavond. De ploeg speelt gewoon niet goed en een nipte overwinning op Leeuwarden zal Casteels niet tevreden stemmen.

Maar de Friezen mogen absoluut de complimenten meenemen uit Leiden. De ploeg speelde zonder Miles Jackson-Cartwright en daar kwam ook nog Torgrim Sommerfeldt bij. Dan is de spoeling heel dun in Leeuwarden en dat brak de ploeg op.

Good old Tjoe de Paula speelde weer eens een uitstekende pot. Je vraagt je soms wel af of de scouts in Nederland zitten te slapen, want De Paula is een lepe slimme speler die eigenlijk bij een top vier team goed mee zou kunnen.

In het begin was het ook Aris, dat brutaal opende. De Paula zorgde voor 0-8 binnen enkele minuten. In plaats van een time-out te nemen speelde ZZ Leiden door en was het Aris coach Simpson, die bij 10-8 in een time-out moest vluchten. En de 10-8 was een juweeltje. Een fastbreak met De Jong werd via het bord snoeihard afgedunkt door Will Felder. Het hoogtepunt van de avond. Toch bleef Aris gewoon lekker meeballen en stond het 22-22 na de eerste periode.

De tweede periode bleven de ploegen dicht bij elkaar. Totdat Watkins een beetje knullig zijn derde fout ophaalde en mocht gaan zitten. Via 31-26 werd het direct een Leidse voorsprong van boven de tien punten. Maar Aris had Marquise Simmons. Hij hield zijn ploeg aanvallend in de wedstrijd, maar ook het optreden van Philip Bach mag niet ongenoemd blijven. De jonge speler is een lust voor het oog. Hij oogt fris en is een hele slimme baller aan het worden. En dat is knap te noemen, Bach eindigde met 10 punten voor de bezoekers. Bij rust was het 45-42 voor ZZ Leiden.

De tweede helft was een kopie van de eerste helft. ZZ Leiden liep continu weg, maar kon de wedstrijd niet definitief kantelen en Aris was net niet breed genoeg om ZZ Leiden echt te laten wankelen. Via 55-49 werd het dankzij Rogier Jansen dus 69-58 en leek Aris rijp voor de sloop.

Maar Aris bleef knokken en lijkt dus verder te zijn, dan een paar maanden geleden. Watkins scoorde een aantal ballen op rij en zorgde met een score plus bonus voor 73-71. Maar goed, het was de avond van Jansen. Een paar fraaie scores van hem en een paar belangrijke drives van De Jong zorgden voor lucht 78-71.

Daarna werd de wedstrijd slim uitgespeeld en een driepunter van De Jong was het laatste wapenfeit deze wedstrijd.

Kortom Aris speelde boven verwachting goed en Leiden speelde niet goed genoeg voor een top drie team.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.