CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden wint van Boxley en co.

Op weg naar de wedstrijd om de Supercup, zaterdag in Groningen, heeft Zorg en Zekerheid een goede indruk gemaakt in de oefenwedstrijd tegen Limburg United. Het duel tegen de nieuwe ploeg in de Belgische Ethias League – met ex-ZZ-ster Seamus Boxley – werd gespeeld in Zonhoven en dus niet in de eigen hal in Hasselt. Zorg en Zekerheid speelde een goede wedstrijd en won met 78-86. Woensdagavond wordt er nog een keer in België gespeeld, dan in en tegen Leuven.

De Leidse supporters, die de reis naar Belgisch Limburg hadden ondernamen, waren onder de indruk van de ploeg en dan vooral van smaakmaker Dylon Cormier. Hij heeft weliswaar zijn werkvergunning nog niet binnen, maar één Europa of niet, Nederlandse wetten gelden niet in België. De guard, die dinsdag jarig was en 22 werd, kon dus meedoen en liet zien dat Zorg en Zekerheid Leiden met hem een goede keuze heeft gemaakt.Helaas is de wedstrijd niet gescout en ontbreken de cijfers, maar Dylon Cormier (foto) was goed voor ruim twintig punten en viel op door zijn hoge handelingssnelheid en het tempo waarmee hij naar de basket ging. Landgenoot Will Felder bevestigde wat hij zondag tegen Landstede al had laten zien. Als team had ZZ Leiden het heel even moeilijk. Na een Leidse voorsprong bij de rust van 35-41, kwam Limburg United uit de kleedkamer met een 12-0 run. ZZ Leiden herstelde zich echter razendsnel en stond aan het einde van het derde kwart weer op de acht punten voorsprong van de eerste helft: 49-57.

De wijze waarop Leiden het na dat tikje weer oppakte oogstte bewondering bij supporter Erik Arkenstein, die afgelopen zondag in Hasselt niet alleen de verjaardag van Seamus Boxley vierde, maar daar ook Port of Den Helder Kings dik zag verliezen van Limburg United (102-75). Zorg en Zekerheid won er dus van met 78-86, maar de waarde van die zege zal later moeten blijken. Zaterdag bijvoorbeeld in MartiniPlaza…

Coach Eddy Casteels was tevreden. “Als je dit kunt neerleggen tegen een ploeg, die geacht wordt de play-offs in België te gaan halen en je ziet hoe sterk Dylon Cormier van de bank komt. We hebben het goed gedaan met een rotatie van zeven man. Jan Driessen deed het opnieuw heel goed en Felder bevestigde wat hij al laten zien. En eindelijk Dylon. Belangrijk voor hem, maar ook voor de andere jongens.”

Het lijkt er dus op dat de vorm, die nodig is om het seizoen te beginnen met het (weer) winnen van de Supercup, lijkt te komen. Casteels is nog wat voorzichtig. “Er zullen nog momenten zijn, waarop we het moeilijk krijgen en er zal nog wel een dipje komen. Maar daar blijf ik rustig in. Ik geeft Mohamed Kherrazi en Worthy de Jong gelegenheid zich te herstellen van een zeer zware zomer, waarin die jongens een geweldige prestatie hebben neergezet. Zoals ik ook Rogier Jansen met zijn voet en Jeroen van der List met zijn pols kans geef op herstel.”

Over het spel van Jan Driessen, die opnieuw twintig minuten speelde, was Casteels tevreden. “Ja, Jan doet het goed. Hij heeft inzicht en intelligentie en als hij verdedigend zijn intensiteit kan vasthouden… Adeola Morren deed het ook goed. Deze jongens gaan fouten maken, maar dat mag als jonge speler. Ze zijn 17 en 18 jaar… Ik hoop dit ook rap, liever gisteren dan morgen, te zien van een jongen als Floris Versteeg.”

Bron: ZZ Leiden

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.