CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden wint topper van SPM Shoeters

Landskampioen SPM Shoeters verloor de topper in Leiden van ZZ Leiden. De ploeg uit de sleutelstad hield de punten in eigen huis na een 68-58 overwinning.

Het verschil werd pas in de laatste minuten gemaakt toen een tot dan toe onzichtbare Jeroen van der List een driepunter scoorde. Het was een van zijn twee driepunters uit negen pogingen.

Man van de wedstrijd was absoluut international Mo Kherrazi. De power forward is wekelijks een van de beste verdedigers in de competitie, maar gaat dit seizoen eindelijk ook schieten. Kherrazi eindigde met 14 punten en 8 rebounds.

Bij SPM Shoeters was het pover wat de ploeg van Sam Jones liet zien. De ploeg heeft wel een absolute topspeler binnengehaald met Dejan Kravic (16 punten, 13 rebounds, 3 steals). En Kravic had ook 30 punten kunnen scoren, maar hij schiet slecht vrije worpen (2-8) en zijn medespelers kunnen hem niet bereiken met een eenvoudige pass. Typerend waren de 21 turnovers die SPM Shoeters maakte in dit duel.

Tot aan 58-58 kon het duel beide kanten op, maar Kherrazi scoorde brutaal een baselinejumper en de driepunters van de Jong en van der List gooide het duel op slot.

Het was een goede wedstrijd voor het publiek en de spanning zorgde voor de bonus. Beide teams zijn nog ver verwijderd van de titelvorm, maar er zijn voor beide coaches voldoende goede dingen uit de wedstrijd te halen.

De vraag is wel hoe de rol van DeRonn Scott binnen ZZ Leiden gaat zijn dit seizoen. De Amerikaan werd een aantal keer flink uitgescholden door Casteels, waar de hele zaal van kon meegenieten en ook Scott liet zich gelden.

ZZ Leiden staat op de tweede plaats op de ranglijst met 6 punten uit 4 wedstrijden. Den Bosch staat na de tweede nederlaag op de vijfde plaats.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.