CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden wint spannende wedstrijd in Zwolle

ZZ Leiden heeft de topwedstrijd vanavond in Zwolle gewonnen van Landstede. Het werd 79-86 voor de lijstaanvoerder.

Worthy de Jong scoorde 22 punten voor de bezoekers, maar Cormier was de grote meneer bij ZZ Leiden. De Amerikaan scoorde een season high 29 punten vanaf de bank. De bank van ZZ Leiden was ook vele malen dieper dan die van Zwolle. Landstede kreeg 7 punten van de bank en ZZ Leiden 40.

Landstede tapte heel duidelijk uit een ander vaatje deze wedstrijd en was eigenlijk gedurende de eerste helft de bovenliggende partij. Via 20-15 (na de eerste periode) werd het 27-29. Een 15-2 run gaf de thuisploeg het heft in handen. Casteels was blij dat de rust aanbrak bij een 42-34 achterstand. De achterstand werd nog groter via 42-38 stond het ineens 52-38 en leek het voorbij met de Leidse ploeg.

Daarna werd het de De Jong en Cormier show en scoorde beide spelers aan de lopende band. Vlak voor het einde van de derde periode stond de ploeg ineens voor met 58-59 en de run hield pas op bij 58-64. Een 6-26 run en een krankzinnige wedstrijd was in de maak. Herman van der Belt deed wat hij kon met time-outs en wissels, maar de Leidse trein was niet meer te stoppen.

Bij 65-75 nam ZZ Leiden coach Casteels een time-out en dat gaf Landstede de broodnodige break om het momentum te stoppen. Dat gebeurde ook want Landstede plaatste zelf nu ook een run en Casteels moest zijn laatste time-out nemen bij een 75-78 stand. Die time-out pakte fantastisch uit want Rogier Jansen (18 punten) scoorde een driepunter en toen ook Willman dat deed, was de stand weer 75-84 en was de wedstrijd gespeeld. De koploper speelde de wedstrijd uitstekend uit met een lange aanval en mocht de lange reis met twee punten in de tas gaan aanvangen.

Topscorers Landstede: Hinz 18 punten, Burton 16 punten en Williams 15 punten.

Topscorers Leiden: Cormier 29, de Jong 22 en Jansen 18.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.