CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden wint ook in Weert

ZZ Leiden heeft de traditionele lastige uitwedstrijd in Weert ook in winst weten om te zetten. Het ging moeizaam, maar aan het einde van de wedstrijd was een kleine run goed genoeg voor de 59-73 overwinning.

Positief nieuws voor de ploeg uit Leiden was het debuut van Joe Willman. De derde Amerikaan van ZZ Leiden scoorde 7 punten en pakte 9 rebounds. Kortom een verdienstelijk debuut. Zijn Amerikaanse collega Dormier liet bij vlagen zien een uitstekende aanwinst te zijn voor de competitie. Hij eindigde met 19 punten en 4 rebounds.

Bij de thuisclub zijn er financiele problemen, maar op het veld vecht de ploeg voor elke centimeter en kon dit wederom drie perioden volhouden. Oud ZZ Leiden speler Jeremy Ormskerk speelde sterk voor Weert en eindigde ook met 19 punten, 4 rebounds en 4 assists. Teamgenoot Joost Padberg stapte het veld af met 15 punten en Van Kempen had bijna een double double met 9 punten en 12 rebounds.

De thuisploeg begon uitstekend aan de wedstrijd en pakte direct brutaal een 9-2 voorsprong. Een time-out van Casteels was logisch en ZZ Leiden werd ook wakker gemaakt. Vlak voor het einde van de periode was het ook ZZ dat de leiding overnam (11-12). In de tweede en derde periode bleven de ploegen dicht bij elkaar (30-33 bij rust).

Ormskerk zorgde zelfs voor de voorsprong met een mooie fast break (38-35), maar bij het ingaan van de vierde periode was het wederom gelijk (45-45). Toen was de koek op bij BSW en nam Leiden definitief afstand. De verdediging ging op slot en een 2-12 run was het gevolg. Jeroen van der List met een driepunter en ook Rogier Jansen kwamen ineens ook door met hun schoten. Even zorgde Ormskerk met een aanvallende rebound voor 55-61, maar Cormier deed de wedstrijd met vier punten op rij definitief op slot.

De derde overwinning, maar lastiger dan gedacht. Zaterdag wacht de wedstrijd tegen BC Apollo en dat kan wel eens betekenen dat ZZ Leiden na vier wedstrijden de volle buit heeft.

Voor Weert zijn er de complimenten, maar wederom geen punten voor Niels Vorenhout en zijn spelers.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.