CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden wint nipt van Landstede in halve finale DTL

Afgelopen dinsdag werd de eerste wedstrijd gespeeld in de halve finale tussen ZZ Leiden en Landstede Basketbal om een plek in de finale van de Dutch Talent League te bemachtigen. De eerste van de twee wedstrijden in de halve finale vond plaats in Leiden, waar het verschil tussen beide ploegen nooit groter werd dan 9 punten.

Allebei de teams begonnen sterk aan de wedstrijd en dit was ook te zien aan de score. Na het eerste kwart had Landstede zich naar een voorsprong van twee punten weten te knokken, alleen wisten zij de kleine voorsprong niet uit te bouwen en stonden beide teams weer op gelijke hoogte bij rust: 38-38.

In het begin van het vierde kwart leek het voor het eerst alsof een van de teams een gaatje wist te slaan, Leiden nam namelijk een voorsprong van 64-55. Helaas voor de Leidenaren wist de formatie uit Zwolle zich tegen het eind van het vierde kwart knap terug te vechten, waardoor de wedstrijd uiteindelijk eindigde in een minimale winst voor Leiden: 72-71.

Aanstaande zondag wordt om 18:00 in Zwolle de tweede en beslissende wedstrijd gespeeld, waarin beide teams een goede kans hebben om de finale te bereiken!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.