CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden walst over BSW heen

ZZ Leiden was vanavond veel te sterk voor BSW. De Weertenaren presteerden ondermaats, waardoor Leiden een makkelijke avond beleefde. De ploeg van Eddy Casteels haalde de honderd net niet, maar de eindstand gaf wel duidelijk de krachtsverhoudingen weer: 53-99.

In een slordige beginfase hadden beide ploegen moeite met scoren. Voor Leiden was Will Felder wel trefzeker, onder anderen één maal vanaf de driepuntslijn. Weert moest het hebben van de vrije worpen van Joost Padberg. Vooral sterkhouder Kenneth van Kempen stelde in de eerste helft teleur met één score uit acht pogingen. BSW maakte veel balverlies, maar Leiden vergat de gegeven cadeaus uit te pakken. Nog voor het einde van het eerste kwart wisten de Zuid-Hollanders wel al een klein gat te slaan door een rake driepunter van Worthy de Jong: 11-16.

Het daaropvolgende kwart pakte ZZ Leiden het initiatief en drukte dat toen wel uit in scores. De jonge Jan Driessen kon tot twee maal toe volledig vrij scoren. Jeroen van der List was sterk onder de basket en scoorde vier maal op rij voor zijn ploeg, waarmee de stand 17-31 werd. Leiden had een goede passing in huis en kreeg Kasper Averink daardoor in scoringspositie. Een and-1 van De Jong en een dunk van Will Felder bepaalden de ruststand op 19-40.

Een nieuwe domper voor BSW kwam bij de hoofdblessure van Joost Padberg. Hij probeerde in de tweede helft nog wel te starten, maar had al snel in de gaten dat het niet meer lukte. Leiden leek in die tweede helft offensief steeds beter de zaken op orde te hebben. Mohamed Kherazzi en Worthy de Jong wisten de Weerter verdediging slim te omzeilen en scoorden. Jeroen van der List zette met een driepunter 24-50 op het scorebord. Vervolgens scoorde De Jong een prachtige alley-oop op aangeven van Rogier Jansen.

Bij BSW begon Kenneth van Kempen tegen het einde van het derde kwart dan eindelijk te draaien. Hij was de enige op dat moment voor de Weerter scores tekende. Met een driepunter zette hij de stand op 36-76, met nog een kwart te spelen.

Het kwaad was natuurlijk al geschied voor BSW, maar het probeerde nog iets recht te zetten. Leiden had daar echter geen boodschap aan en ging door met scoren. Koen Averink leidde zijn ploeg naar de weg richting de honderd punten. Die grens haalde het net niet. Roel Aarts deed nog wat terug namens Weert met een dunk, maar ook in het slotkwart was Leiden de onbetwiste winnaar. Floris Versteeg bepaalde met een driepunter de eindstand.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.