CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden verliest nogmaals van Leuven

Uiteindelijk kon Zorg en Zekerheid Leiden het niet redden in Leuven. Zonder Worthy de Jong (rust), Kasper Averink (enkel), Dylon Cormier, Rogier Jansen en Mohamed Kherrazi (allen vijf fouten), was het vierde kwart net te veel gevraagd. Na drie prima kwarten overigens, waarin de ploeg van Eddy Casteels andermaal een goede indruk achterliet. Van 57-52 (bij rust was het 34-37) werd het geflatteerd 86-65.

In weerwil van deze nederlaag lijkt Zorg en Zekerheid klaar voor de strijd om de Supercup, zaterdag in Groningen. Hopelijk komt de werkvergunning van Dylon Cormier nog op tijd rond, want hij is een belangrijke exponent in het team, dat zeker twee tempo’s hoger speelt dan men gewend is van de Leidse ploeg.

Zaterdag nog werd ZZ Leiden in de eigen Vijf Meihal door Leuven Bears genadeloos opzij gezet, zij het dat er toen gespeeld moest worden zonder Cormier. In België mag hij wel spelen, omdat daar de wetten van de IND niet gelden.

Leuven is in feite de blauwdruk, waarop Zorg en Zekerheid Leiden met twee, drie jaar het team wil neerleggen. Met veel Nederlandse spelers, de nodige eigen kweek en een beperkte Amerikaanse inbreng. De Bears hebben slechts één Amerikaan in dienst en worden toch verwacht in de top-4 van de Ethias League, de hoogste afdeling in België.

Na zaterdag wist de Leidse ploeg wat haar te wachten stond. Startend met Rogier Jansen, Dylon Cormier, Mohamed Kherrazi, Jeroen van der List en Will Felder, ging het prima en speelde Leiden gelijk op met de Belgen, die zelfs met een kleine achterstand naar de kleedkamer gingen: via 19-19 na tien minuten was het halverwege 34-37.

Ook in het begin van de tweede helft liep het nog lekker bij ZZ Leiden. Leuven kwam wel op voorsprong, maar echt weglopen, zoals dat in de eerste wedstrijd het geval was geweest, konden de Belgen niet. Na drie kwarten was het 57-52, maar gloorden er aan de horizon problemen door foutenlast.

Jansen en Cormier hadden een volle strafkaart en daar kwam Kherrazi even later bij. Casteels vraagt al behoorlijk wat van zijn jonge garde, maar dat was nog wat te veel gevraagd. Jongens als Adeola Morren (18) en Jan Driessen (17), maakten respectievelijk bijna elf en ruim dertig minuten. Beiden hebben talent en etaleren dat tot genoegen van Casteels, die ook van Floris Versteeg snel meer hoopt te zien.

Met Felder en Van der List waren er in de slotfase nog slechts twee basisspelers over. Toen aan Leuvense zijde ook nog eens de driepunter ging vallen, liep het verschil snel op en werd het gat onverdiend groot: 86-65.

Scores ZZ Leiden: Van der List 19, Felder 15, Cormier 13, Kherrazi 9, Jansen 5, Versteeg 3, Morren 1, Driessen 0, Breel 0.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.