CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden verlengt contracten Kherrazi & Versteeg

Zorg en Zekerheid Leiden begint vorm te krijgen. Na het aantrekken van Jessey Voorn, verzekerde de ploeg van coach Vervaeck zich van de diensten van international Mohamed Kherrazi, en shooting-big man Floris Versteeg.

Beide spelers tekenden bij voor 2 seizoenen. Kherrazi had een solide jaar bij ZZ, waarin hij onder andere de prijs won voor de DBL Defensive Player of the Year. De international kan zich nog ontwikkelen als scorer en schutter, en zal komend jaar ongetwijfeld weer het anker zijn in de Leidse verdediging. Versteeg liet uitstekend werk zien voor ZZ Leiden in de Dutch Talent League (DTL), en had enkele goede uitschieters in de DBL. Zijn seizoen werd overschaduwd door eerst een schouderblessure, en vervolgens een lelijke breuk aan zijn hand, nota bene aan het begin van de DTL-finale die ZZ Leiden in eigen huis verloor van aartsrivaal Den Bosch. De breuk is inmiddels redelijk hersteld, maar Versteeg moet contact met andere spelers nog vermijden. In een gesprek met iBasketball vertelde hij, dat hij niet kan wachten tot hij er weer 100% tegenaan mag gaan. De lange periode van fit blijven door voornamelijk te fitnessen gaat op een gegeven moment vervelen, als je graag weer met de bal en met andere spelers aan de slag wilt. Inmiddels gaat Versteegs herstel de goede kant op, waardoor verwacht mag worden dat hij in september volop mee kan doen in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

Mohamed Kherrazi heeft sowieso een drukke zomer. Naar verwachting zal hij bij de laatste 12 spelers zitten, die voor de Orange Lions gaan strijden om plaatsing voor het EK in 2017. De selectie bestaat nu nog uit 20 man, en zal door de bondscoach nog ingekrompen moeten worden. Het moet wel heel raar lopen, wil Kherrazi daar niet bij zitten.

In Leiden, én bij Oranje, krijgt hij komend seizoen gezelschap van een kameraad uit zijn tijd in Amsterdam: Jessey ‘The Power’ Voorn tekende afgelopen week een contract bij de trots van de Sleutelstad. Ook Voorn verbond zich voor een periode van twee jaar aan de club. Blijkbaar heeft de Leidse club goede hoop dat de trouwe hoofdsponsor Zorg en Zekerheid, waarmee het contract in 2017 afloopt, die verbintenis ook daarna (er staan dan inmiddels 11 prima sponsorjaren op de teller) zal verlengen.
In de wandelgangen verneemt iBasketball ondertussen, dat de kans dat schutter Jeroen van der List zal bijtekenen in Leiden, gering is. Hij oriënteert zich momenteel op zijn mogelijkheden, waarbij zijn voorkeur uit gaat naar een plek in het buitenland. Zijn combinatie van lengte (2.13 meter) en schotvaardigheid zou zomaar eens in de smaak kunnen vallen bij een gegadigde elders in Europa.

Na het vastleggen van Voorn, Kherrazi, en Versteeg, heeft ZZ Leiden momenteel met Koenis, Wright, en Driessen in totaal dus 6 spelers onder contract staan. Het ligt in de rede dat Siem Willems bij het team zal blijven. Dat betekent dan nog steeds, dat er 5 plekken moeten worden ingevuld. Indien Kasper Averink, Rogier Jansen en Jeroen van der List niet meer in aanmerking zouden komen, zal ZZ Leiden het ofwel in de Amerikanen/buitenlanders moeten zoeken, ofwel in Nederlandse ‘veterans’ bij een team als Den Bosch, ofwel bij Nederlands talent dat onlangs uitgestroomd is uit de NCAA, dan wel zich goed ontwikkeld heeft in de DBL.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.