CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden spelers pakken de prijzen

Het was een mooi All Star gala in Leiden zondag. De tribunes waren redelijk goed gevuld en de kinderen genoten. De spelers van ZZ Leiden gingen er met de prijzen vandoor.

Driepuntswedstrijd:

Rogier Jansen is de beste schutter uit de eredivisie. De guard van ZZ Leiden mocht niet meedoen met het grote oranje in de All Star Game, maar hij zal toch wederom zijn visitekaartje afgegeven hebben aan de bondscoach Van Helteren.

Jansen won de finale van Jason Dourisseau en Tyson Hinz.

Jansen 14 punten

Dourisseau 10 punten

Hinz 4 punten

Luka de Kruijf

Luka de Kruijf

Skills Challenge:

De Skills Challenge is een rubriek voor de beste ballhandler en de beste passer in de competitie. Het is altijd een spectaculaire race en iedereen doet daaraan graag mee. De beste van de Skills Challenge was La’Shard Anderson van Rotterdam. De rappe guard stond in de finale met Leon Williams en Lenno Witteveen.

Williams was de snelste in de race, maar kreeg tien strafseconden, omdat hij de vrije worp niet kon maken en de pass niet door de hoepel kreeg.

Voor Witteveen was dit ook het geval, zodat Anderson na het maken van de chest-pass al zeker was van de winst.

Prachtige foto van Christian Aarts

Prachtige foto van Christian Aarts

Dunkcontest:

De dunkcontest was dit jaar wederom voor Jeroen van der List. Hij was de beste dunker, maar maakte er ook een beetje een show van. Het was een leuke finale met Fielder van Donar, maar van der List was een fractie beter. Ook de show met Worthy de Jong was het aanzien meer dan waard.

De dames op de grond wisten niet wat hun overkwam, toen de grote schoenmaat van Van der List overkwam vliegen.

High Flyer van der List door de lens van Christian Aarts

High Flyer van der List door de lens van Christian Aarts

All Star Game:

Het toetje werd gegeven door Oranje en de beste spelers uit de DBL. Het was een interessante match-up tussen de twee teams en in de vierde periode werd er gewoon heerlijk verdedigd. Uiteindelijk werd het een spannend slot en won Oranje met 100-98. ZZ Leiden speler Worthy de Jong kreeg terecht de MVP award. De Jong scoorde 25 punten en 10 rebounds. Dourisseau eindigde met 24 punten en 6 rebounds.

Kortom het was een feestje in Leiden en volgend jaar graag weer!

 

Bedankt aan Luka de Kruijf en Christian Aarts voor de prachtige foto’s.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.