CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden soepel langs Aris

De 84-66 overwinning op Aris Leeuwarden kan in de annalen van Zorg en Zekerheid Leiden worden bijgeschreven als de eerste reguliere overwinning van het seizoen 2013-2014. Het was zo’n wedstrijd, die verliep zoals mocht worden verwacht. Maar ja, wat mag het Leidse publiek op dit moment verwachten van zijn helden?

In elk geval geen spetterende wedstrijden, zoals in de afgelopen jaren. Dat werd woensdag nog maar eens bewezen bij het Europese seizoendebuut tegen het Deense Bakken Bears. Tegen Aris was het af en toe lekker, maar waren er toch ook veel momenten, waarop coach Toon van Helfteren zich – als hij ze zou hebben gehad – de haren uit het hoofd trok.

Het voordeel voor de bepaald niet brede ploeg van ZZ Leiden was dat die van de Friezen nog smaller is. Eigenlijk heb je het met de vier Amerikanen en routinier Tjoe de Paula wel gehad en dat is dus een probleem als coach Ed Molthoff naar zijn bank toe moet. De problemen voor Aris ontstonden dan ook vooral na een minuut of wat in het derde kwart. Tot dan was het een echte wedstrijd, waarin Leiden wel meestal een kleine voorsprong had, maar Aris niet van wijken wilde weten.

Een one-man-show van Mike Schachtner zorgde in dat derde kwart voor een tik, die Aris niet meer te boven kwam. De Amerikaan, die zou afsluiten op 25 punten, maakte eerst twee vrije worpen, toen een driepunten, daarna twee punten via een powerdrive en als kers op de taart dunkte hij een leep passje van Josh Duinker keurig af. Van 51-50 was het opeens 63-53. Worthy de Jong met twee vrije worpen en vervolgens zeven Leidse punten in het vierde kwart, waarop Aris geen antwoord had, zorgden voor de strik om deze wedstrijd, die vervolgens alleen nog meer een eindstand ontbeerde.

Toon van Helfteren, die vanwege privézaken de honneurs van de nabespreking aan zijn assistent Raoul Straathof overliet, kon tevreden zijn met een productie van 84 punten en het feit dat de tegenstander onder zijn heilige grens van zeventig punten was gehouden. De wat morrende Leidse meute ging weer iets vrolijker de natte nacht in, want Leiduhhh heeft de grote concurrenten weer in het vizier.

En men had in een niet echt verheffende wedstrijd weer eens wat leuke dingen gezien. Het optreden van Mike Schachtner kreeg een mooie voldoende en met 16 pnten en 13 rebounds beweest Josh Duinker weer zijn ghrote waarde voor de ploeg. Bovendien was er, vlak voor het einde van het eerste kwart, de onmogelijke driepunter van Whit Holcomb-Faye in de buzzer van de 24 seconden. Volkomen uit positie en eigenlijk kansloos voor een behoorlijk schot smeet hij de bal al vallend in de richting van de basket. Een actie die – was er een tv-camera geweest – de hele wereld over zou zijn gegaan…


ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN – ARIS LEEUWARDEN  84-66  (23-18, 49-41, 65-53)

20131109 leid_leeu 3039 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.