CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden recht de rug en blaast Donar de zaal uit

Wat een verschil tussen de twee teams vandaag. ZZ Leiden vocht voor de laatste kans en Donar leek geen interesse te hebben om de serie te beëindigen. De trotse ploeg uit Groningen mocht geen seconde aanspraak maken op de overwinning. Het evenaarde zelfs het laagterecord qua punten: 43 punten. ZZ Leiden won terecht met 73-43.

Wat een fantastische intense serie was tot vanavond, zorgde voor een teleurstelling vanavond. Er was maar een ploeg, die wat recht wilde zetten en Donar bakte er aanvallend niets van. Uiteraard moeten de verdedigende credits naar ZZ Leiden gaan, want de ploeg vocht vanaf de eerste seconden en gaf zelfs aan het einde van de wedstrijd niets cadeau.

Tot aan de 35e minuut speelde Casteels bijna met zijn starters, om Donar geen enkel moment het goede gevoel terug te geven. De ploeg uit Groningen scoorde tot aan de vierde periode slechts 27 punten! Eredivisie onwaardig en helemaal voor de meegereisde supporters was het een blamage.

Donderdag zal Donar ongetwijfeld uit een ander vaatje tappen, want dat deed de ploeg vorig jaar ook na een dikke nederlaag in Leiden (destijds 85-56) de serie in de eigen MartiniPlaza afsluiten.

Toch zal Braal zich achter zijn oren moeten krabben, hoe de ploeg niet klaar was voor deze wedstrijd. Voor de fans van Leiden zal het een worst geweest zijn, want die genoten bij vlagen van heerlijk basketball. Onder aanvoering van Cashmere Wright ging de ploeg volop de strijd aan. Wright schoot met scherp en eindigde met 21 punten. Worthy de Jong hoefde aanvallend niet eens zijn beste wedstrijd te spelen, maar eindigde toch met 11 punten, 5 rebounds en 6 assists.

Bij Donar zat niemand in de dubbele cijfers en scoorde bankzitter Dexter Hope de meeste punten. 9 stuks. Hope speelt de laatste tijd geen enkele minuut, maar mocht vandaag opdraven omdat zijn medespelers niet thuis gaven. Wellicht was hij het lichtpunt in donkere dagen voor coach Braal.

Donderdag in Groningen wedstrijd 6.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.