CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden profiteert van misstap Donar

Een andere titel kon er bijna niet gemaakt worden, want ZZ Leiden had geen kind aan BC Apollo wat een flinke maat tekort kwam. Alleen Aron Roye liet een prime wedstrijd op zijn oude vloer achter. De teller stopte bij 97-61 en dat coach Casteels baalde dat Averink niet voor het honderdste punt ging en de bal zoals het hoort uitdribbelde.

En dat was een beetje het beeld van de wedstrijd. ZZ Leiden mocht alles doen wat het wilde en BC Apollo liep er een stap achteraan. Leiden scoorde de tweepunters tegen 68% en de driepunters tegen 46%. Jeroen van der List was lekker op schot en scoorde zowaar veel tweepunters. 10 uit 12 en hij eindigde op 26 punten. Ook Joe Willman kwam eindelijk scorend lekker door en eindigde op 19 punten.

Zoals gezegd kwam alleen Aron Roye tot een goede wedstrijd. Roye eindigde op 15 punten in 18 minuten, maar kreeg veels te weinig steun van zijn teamgenoten. Alleen Kherrazi kwam tot een acceptabel puntenaantal van 12. Dimeo van der Horst zou normaal een vaste waarde moeten zijn, maar hij speelde tegen zichzelf en werd volledig overklast. Van der Horst had een  -40 aan +/- achter zijn naam staan en dat betekent zoveel dat er met hem in het veld een verschil van 40 punten op het scorebord kwam. Ook de ongelukkig spelende de Randamie had een -32 in een tijdsbestek van twintig minuten. De Randamie had al vier fouten in de eerste helft. Als deze spelers hun normale niveau gaan halen en voorop gaan in de strijd is het gewoon een goede ploeg in de eredivisie. Vandaag kwam het er niet uit.

De eerste periode bleef Amsterdam bij met 16-13, maar bij rust was het al gespeeld ondanks een score in de buzzer van Kherrazi (46-33). In de tweede helft was het totaal geen wedstrijd meer en kon coach Casteels een beetje freewheelend naar het einde gaan. Via 69-48 werd het dus 97-61.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.