CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden pakt koppositie van Landstede

Het zal even wennen zijn voor Landstede Zwolle. De ploeg staat sinds gisteren niet meer bovenaan in de eredivisie. Een plek die bijna zeker van Landstede leek. Leek, want ZZ Leiden won in een spannende wedstrijd de topper (74-76).

Coach Casteels mocht terecht blij zijn op de persconferentie, want hij staat bovenaan. Dit had hij vooral te danken aan de beste speler van de competitie Worthy de Jong (29 punten), maar toch ook zeker van Rogier Jansen. De guard was weer terug binnen de lijnen en scoorde direct 23 punten.

En elk punt telde, want het was spannend in de slotfase in een wedstrijd die beide kanten kon opvallen.

Het begin van de wedstrijd was tussen Voorn en De Jong. Beide spelers trokken hard aan de scorebel, maar Leiden nam de voorsprong.

Bij 19-31 werd Zwolle eindelijk wakker in de topper en begon het ineens fantastisch te spelen. Dit zorgde voor een grote voorsprong voor de thuisploeg in de derde periode (51-40). Kortom een 32-9 run. Het kostte Casteels twee time-outs snel na de rust.

Daarna kwam Leiden sterk terug en in de vierde periode was het stuivertje wisselen. 19 seconden voor tijd was het 74-75, maar Leiden scoorde vanaf de vrije worplijn en de laatste kans van de thuisploeg werd niets.

Een prachtige wedstrijd tussen twee teams, die ver kunnen komen dit seizoen. De vraag is, kan Zwolle de rug nog rechten en weer het sprankelende spel van weleer laten zien.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.