CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden pakt honderdklapper en koppositie in Leeuwarden

Het is ZZ Leiden weer gelukt om tegen Aris Leeuwarden de 100 puntengrens te doorbreken. De trotse koploper had het betrekkelijk eenvoudig in het altijd lastige Kalverdijkje. Het werd 81-101 voor Leiden.

Jeroen van der List (22) punten begint aanvallend echt een dragende speler te worden voor Leiden. Een speler waar ook bondscoach Toon van Helfteren straks niet meer omheen kan. Van der List schoot zes driepunters raak uit zeven pogingen en pakte ook nog 7 rebounds en 5 steals. Kortom hij was de man of the match. Zijn teamgenoot Cormier komt ook steeds beter in zijn ritme en eindigde met 20 punten.

De nederlaag voor Aris zal zijn ingecalculeerd, maar de problemen voor de thuisploeg zat hem in de vervelende blessures van twee van de belangrijkste spelers. Zowel Watkins en Jackson moesten na de wedstrijd naar het ziekenhuis voor onderzoek. Gevreesd wordt dat het beide vervelende blessures zijn en dat kan wel eens een mokerslag zijn voor Leeuwarden, die toch al niet ruim in de spelers zit.

Een fikse aderlating, want met Watkins en Jackson nam de thuisploeg brutaal de leiding (30-27) en uiteindelijk 41-39 in de tweede periode. Een 0-14 run zorgde voor het eerste gat in de wedstrijd en bij rust was het 41-53.

De tweede helft begon Leiden waar het was gebleven en was het direct 41-59. De thuisploeg vocht voor wat het waard was maar kwam niet verder dan 58-78 na de derde periode.

En de verdediging is de achilleshiel van de ploeg, die de slechtste verdediging van de competitie heeft. En daar profiteert een topploeg als ZZ Leiden dankbaar van. Het verschil werd nog even teruggebracht tot 74-85, maar met een 0-6 run werd de wedstrijd definitief op slot gegooid.

Topscorers Aris: Simmons 22, Bach 14, Sommerfeldt 12, Jackson 10.

Topscorers Leiden: Van der List 22, De Jong 21 en Cormier 20.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.