CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden onderuit tegen Landstede Zwolle

De landskampioen ZZ Leiden heeft haar eerste oefenwedstrijd dit seizoen verloren. Landstede Zwolle was net te sterk met 69-67.

Zwolle was iets langer in training en dat was gedurende de wedstrijd in Harderwijk goed te zien. Landstede was continue de bovenliggende partij en liep met een 10-0 run uit naar 37-29.

ZZ Leiden bleef goed in de achtervolging en kwam langszij. Toch was het wederom Zwolle die een gat kon slaan in de tweede helft 53-43.

Het was wachten tot het moment dat Leiden echt volle bak zou gaan. Daar zag het er in het vierde kwart wel naar uit. Whit Holcomb-Faye, tamelijk onzichtbaar in de eerste helft, en De Jong gingen voorop in de strijd. De doordunk van Josh Duinker mag zeker niet onvermeld blijven. Na vijf punten op rij van De Jong (score plus bonus en een dunk na een steal) leek de strijd gestreden. Leiden had met nog iets meer dan een minuut te spelen een 63-67 voorsprong genomen. Toch bleek dat niet voldoende. Stommes gooide er een driepunter in en precies op dat moment maakte Mohamed Kherrazi een fout op de screenende Nikki Hulzebos. Gevolg: driepunter raak en twee vrije worpen voor Hulzebos, die weliswaar zijn tweede miste. Met een four point play stonden beide ploegen weer op gelijke hoogte.

Met iets minder dan tien seconden te spelen, kreeg Leiden bal zijkant op de helft van Landstede. Duinker kreeg de bal aangespeeld, maar verloor de controle over de bal, waarna Holcomb-Faye met bal en al over de zijlijn belandde. Met nog vijf seconden te spelen kreeg Landstede nog een kans om de wedstrijd te winnen in plaats van nog eens vijf minuten te verlengen. Brad Loesing gebruikte een screen om net genoeg vrij te komen voor een onderhandse lay-up. In de buzzer ging de zege derhalve naar Landstede: 69-67.

Bron: ZZ Leiden

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.