CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden neemt lastige horde Landstede

ZZ Leiden heeft de lastige uitwedstrijd in en tegen Zwolle gewonnen. De nummer vier Landstede Zwolle werd opzij gezet met 73-82

Door de overwinning en de overwinning van SPM Shoeters op Donar staat ZZ Leiden op een eerste plaats en is de halve finale een feit. De ploeg kan niet meer achterhaald worden door Zwolle of Donar.

En dat betekent dat minimaal de tweede plaats op de ranglijst gepakt is door Eddy Casteels in zijn eerste seizoen. Een prima prestatie van de bondscoach van België. Komende zaterdag staat de kraker tussen SPM en Leiden op het programma. Het duel voor de eerste plaats. Bij een overwinning van Den Bosch is de eerste plaats een feit en is ZZ Leiden definitief Leiden.

Maar vanavond was de eerste lastige horde voor ZZ Leiden, die de laatste drie wedstrijden alleen ‘on the road’ speelt. En Leiden was klaar voor de krachtmeting met Zwolle. Het was een spannende wedstrijd en beide teams waren aan gewaagd. Leiden was uiteindelijk de sterkste en ging met een 73-82 terug naar Leiden. Ondanks de nederlaag is plaats drie gewoon nog binnen handbereik voor Landstede.

Kenrick Zondervan speelde in de jeugd bij BS Leiden en speelde tegen zijn oude club een puike wedstrijd. De aanvoerder scoorde 20 punten en kreeg ruim 32 minuten speeltijd. Burton speelde vanwege een blessure nog steeds niet mee. Ook Hinz 17 punten, 16 rebounds en Tiller 15 punten eindigden in de dubbele cijfers.

Bij ZZ Leiden kwamen vijf spelers in de dubbele cijfers. Rogier Jansen was topscorer met 19 punten. Cormier had 16 punten, de Jong 13, Willman 11 en Kherrazi 10.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.