CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden met één been in de finale

Het was een clash tussen de nummers 1 en 2 van de competitie, maar het werd een eenzijdige wedstrijd. ZZ Leiden won overtuigend met 86-67.

Man van de wedstrijd was Mohammed Kherrazi. Kherrazi scoorde 29 punten en was wederom de motor van de ploeg. Ook Worthy de Jong (13 punten eerste kwart) was niet te stoppen voor de bezoekers.

Landstede Zwolle speelde zonder topscorer McWorther en dat was te zien. Aanvallend moest er teveel komen van Gibbs en Voorn. Voorn scoorde de eerste helft 13 punten, maar was duidelijk vermoeid in de tweede helft. Slechts 3 punten kon hij aan zijn totaal toevoegen.

De eerste helft was ZZ Leiden aanvallend oppermachtig en kon aanvallend doen wat het wilde. Het publiek genoot en zag Leiden tegen bijna 70% afwerken in de eerste helft Een 49-35 was het gevolg, mede door een driepunter met bord van uitblinker Kherrazi in de buzzer.

De tweede helft wilde Casteels het duel beslissen en schreeuwde zijn ploeg naar voren. Zijn ploeg en met name Jansen begreep dat en Landstede wankelde. Mede via een 15-0 run van Leiden werd het verschil 24 punten halverwege de derde periode.

Een hard werkende Kenrick Zondervan zorgde met zijn energie voor de terugkeer in de wedstrijd (0-15 run) en een 67-58 tussenstand. De vierde persoonlijke fout van Gibbs en de wissel van Zondervan waren het breekpunt. ZZ Leiden schakelde nog een tandje bij en via een full court press werd Landstede de adem ontnomen. De uitslag van 86-67 was voor Zwolle gelukkig te noemen. De vraag is natuurlijk of Zwolle van deze klap kan bekomen, maar er is nog een tweede wedstrijd.

Echter een ZZ in deze vorm zal waarschijnlijk eenvoudig de voorsprong vast kunnen houden.

Topscorers ZZ Leiden: Kherrazi 29 punten, de Jong 23 punten.

Topscorers Landstede: Glenn 19 punten en Voorn 16 punten.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.