CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden laat zien titelkandidaat te zijn, Rotterdam steelt punten in Amsterdam

ZZ Leiden is vanavond met een overtuigende thuisoverwinning tegen Aris het weekend ingegaan. Het onthutsend zwakke Aris werd eenvoudig opzij gezet met 91-60.

Leiden – Aris 91-60

De beslissende run werd gemaakt vlak voor rust waar het verschil van zes punten ineens uitgebouwd werd naar 19 (49-30). Het bleek de genadeklap, want Aris was na rust onthutsend zwak en had geluk dat Leiden het verschil niet naar de 50 punten wilde tillen. Meest opvallende speler was Kasper Averink. De guard werd vorig seizoen veelvuldig over het hoofd gezien door coach Casteels, maar mocht nu beginnen en speelde een uitstekende wedstrijd. Dat zal de Leidse supporter goed, doen want Averink is kind van de stad. De guard zette veel druk op de guards van Aris en ontregelde de aanval volledig.

Uiteindelijk stopte de teller dus bij 91-60 en liet Leiden duidelijk zien uit een ander vaatje te tappen. Coach Casteels was alleen maar bezig met de verdediging en zat er de hele wedstrijd bovenop. Maar het werd gelukkig niet een verdedigende wedstrijd, want bij vlagen werd er prachtig aanvalsspel gezien en genoot het publiek van dit nieuwe Leiden.

BC Apollo – Rotterdam 68-70

Rotterdam wint van Amsterdam, dat zal voor vele supporters heerlijk in de oren klinken. Maar het was bijna diefstal wat de Rotterdammers lieten zien, want halverwege de derde periode leek de wedstrijd gespeeld. Het verschil was 18 punten in het voordeel van de ploeg van Faijdherbe. Maar de Rotterdamse ploeg vluchtte in een zone en dat bleek een gouden greep. Ties Theeuwkens is de man bij Rotterdam in de eerste wedstrijden. Zijn driepunter zorgde voor de voorsprong (61-64) en Rotterdam nam de overwinning mee. Het laatste schot voor BC Apollo moest de overwinning binnenhalen, maar dat trof geen doel.

De overwinning betekende de eerste overwinning voor Rotterdam, na nederlagen tegen Leiden en Donar. Voor Amsterdam was het seizoen uitstekend begonnen en het leek dichtbij de tweede overwinning. Het was teveel van het goede.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.