CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden komt met de schrik vrij

ZZ Leiden heeft geen averij opgelopen in Amsterdam. Tegen de hekkensluiter was het grootste verschil twaalf punten. Uiteindelijk gingen de punten mee in de tas naar Leiden. Het werd 75-87 voor ZZ Leiden.

BC Apollo speelde vrij en onbevangen en liet vandaag zien een stuk beter te zijn dan Weert. Het team wat met Amsterdam aan het strijden is voor de rode lantaarn in de eredivisie.

Daar was ineens ook de strijd tussen de twee Kherrazi broers. Mo en Hicham. Het inspireerde Mo want hij scoorde een season high met 21 punten en 10 rebounds.

Het verschil in de wedstrijd werd pas in de vierde periode gemaakt. Leiden begon goed met een 0-5, maar Apollo wilde er dit keer wel een wedstrijd van maken en deed dat. Want bij 11-11 was de thuisploeg weer terug in de wedstrijd.

De grootste voorsprong voor de thuisploeg was bij 16-13, maar dat was van korte duur. Bij rust was er een klein gaatje geslagen door ZZ Leiden (33-40), maar oogde coach Casteels totaal niet tevreden.

Wie had gedacht, dat de bezoekers de tweede helft uit een ander vaatje zouden gaan tappen, kwamen bedrogen uit. Het verschil bleef continue rond de vijf punten schommelen. Alleen was het verschil net iets te groot om de tweede stunt te pakken deze week.

Door de overwinning van ZZ Leiden en de nederlaag van SPM Shoeters staat ZZ weer bovenaan de ranglijst. Amsterdam staat laatste met twee punten.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.