CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden in poulefase Europe Cup

Ook ZZ Leiden is direct toegelaten tot de groepsfase van de FIBA Europe Cup. De club uit de sleutelstad zit in poule F. ZZ Leiden fans mogen zich verheugen op trips naar Duitsland, Slovenië en Portugal.

Tegenstanders zijn Fraport Skyliners (Duitsland), FC do Porto (Portugal) en KK KRKA Novo Mesto (Slovenië).

De FIBA is bij het vaststellen van het programma uitgegaan van woensdagen, maar het staat teams vrij om van speelavond te wisselen. Zo speelde SPM Shoeters afgelopen seizoen vaak de thuiswedstrijden op dinsdagavond. Marcel Verburg, voorzitter van Zorg en Zekerheid Leiden, is niet van plan om van de woensdag af te wijken. “Dat is in principe onze avond voor doordeweekse wedstrijden.”

Over het resultaat van de loting is Verburg tevreden. “Duitsland en Portugal zijn qua reisafstand prima, Slovenië zal ook wel te doen zijn. De ploegen zelf ken ik niet echt. Fraport Skyliners speelde vorig jaar tegen Den Bosch. Zij zijn voor mij favoriet. Van die Sloveense ploeg en Porto weet ik niets. Ik denk dat het niveau van de Portugese competitie zich wel verhoudt tot de Dutch Basketball League.”

Balen

Minder tevreden is Verburg met het speelschema. Voor de derde keer op rij moet Zorg en Zekerheid Leiden in een Europese competitie na een thuiswedstrijd drie keer uit spelen. “Het is een enorme belasting om drie weken op rij een uitwedstrijd te spelen. Bovendien eindigen we dan met twee thuiswedstrijden die wellicht nergens meer om gaan. Zie dan de hal maar eens vol te krijgen. Daar baal ik van.”

De beste twee ploegen uit de poule gaan door naar de volgende ronde. Daarnaast gaan ook de vier beste nummers drie (van veertien poules) door naar de laatste 32.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.