CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden herpakt zich in Leeuwarden

ZZ Leiden weet weer wat winnen is. Na de teleurstelling van de bekeruitschakeling was het natuurlijk de vraag hoe de ploeg van Eddy Casteels zou reageren tegen het altijd lastige Aris Leeuwarden. Het werd een overwinning voor ZZ Leiden, maar het ging niet zo eenvoudig (76-89) als in de eerdere ontmoetingen.

Door de overwinning handhaaft ZZ Leiden zich op de bovenste plaats in de eredivisie met 36 punten uit 21 wedstrijden. Ondanks de zware inspanning in Groningen hield Casteels de rotatie beperkt tot slechts acht man en kreeg Felder slechts 14 minuten speeltijd. Het was genoeg voor Leiden, dat in de eerste periode de wedstrijd wilde beslissen. Binnen 5 minuten stond het 2-11 en leek het geen wedstrijd te gaan worden.

Maar dat liet de ploeg van Simpson zich niet gebeuren, en ging de achtervolging in. Twee driepunters van Tjoe de Paula zorgden voor een 12-17 voorsprong en door zijn derde driepunter zorgde De Paula voor een 18-21 stand na de eerste periode.

Maar de thuisploeg kon niet erop en erover gaan, daarvoor waren de bezoekers gewoon te goed en bij de les. In de tweede periode liep Leiden weer snel weg naar een voorsprong van 31-43 door een score van Jansen.

De tweede helft liet Leiden eindelijk zien ook gewoon een goed derde kwart te kunnen spelen. De voorsprong liep heel snel op en binnen vier minuten dunkte uitblinker Van der List 33-56 op de borden en was de wedstrijd gespeeld.

Aris vocht voor wat het waard was en dat was te prijzen. Het verschil liep weer langzaam terug tot onder de twintig punten: 53-70. De laatste periode kwam het verschil niet onder de 13 punten en Leiden speelde keurig de wedstrijd uit. Watkins zorgde voor de eindstand van 76-89.

Topscorers Aris: De Paula 26 punten, Simmons 14 en Watkins 14.

Topscorers Leiden: Van der List 22, Willman 14, Jansen 11 en Creek 10.

Aris staat door de nederlaag nog gewoon op de zesde plaats met 12 punten uit 21 wedstrijden.

 

2 reacties

 1. Ook in de wedstrijd Aris-Leiden toont Tjoe de Paula zijn klasse. Ik zeg|: selecteer deze man voor her Nederlands Team.

  • Anne Franke Zwart

   Helemaal mee eens; zoals door meer mensen al aangegeven één van de meest onderschatte spelers in de competitie
   Altijd de wil om te winnen, hoe moeilijk het ook mag worden er maar voor blijven gaan. Een gigantische bak aan ervaring en zeer stimulerend voor zijn medespelers.
   Hard werkend en zeker niet bevreesd om bijvoorbeeld een speler als Mo Kherazi op te pakken in de D. Mo had tegenover Tjoe weinig in te brengen ondanks zijn grote voordeel in lengte en gewicht.

   Tjoe de vaste waarde op de 2 positie

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.