CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden heeft geen kind aan Rotterdam

Een uitverkocht huis in Leiden, maar het werd geen topwedstrijd voor het publiek. Rotterdam kon slechts tien minuten bijblijven, maar ging met een dikke nederlaag richting Rotterdam 107-76.

Drie spelers van ZZ Leiden scoorden 20 punten of meer. Maurice Creek laat week in week uit zien een dikke versterking te zijn voor de ploeg van Casteels. Creek eindigde met 25 punten. Ook Cormier met 23 en van der List 20 waren zeer productief. Bij Rotterdam scoorde niemand twintig punten. Ook topscorer in de eredivisie Yannick Franke kwam maar moeizaam tot scoren. Franke eindigde op 14 punten.

De eerste periode eindigde in een 24-23 tussenstand en Rotterdam nam zelfs een 24-26 voorsprong, maar daar bleef het dan ook bij. Een 26-4 run van ZZ Leiden zorgde voor een dikke voorsprong bij rust 55-35.

De tweede helft was puur voor de vele fans en een beetje klantenbinding. Dat lukte goed, want Leiden speelde snel en fris verder. Er was wel een paniekmoment toen een tribune achter de basket instortte. Gelukkig vielen er geen gewonden en kon de wedstrijd na een korte stop weer verdergaan.

 
Maurice Creek scoorde het honderdste punt en de gifbeker bij Rotterdam was leeg bij 107-76. Drie kwarten speelde Rotterdam best aardig mee, maar de 31-12 in de tweede periode zal nog wel even doordreunen.
Voor ZZ Leiden betekende dit de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen. De laatste drie wedstrijden zijn allemaal uitwedstrijden en neemt het op tegen de drie topteams (Den Bosch. Donar en Zwolle). Daarin zal bepaald worden of de club eerste of tweede gaat worden. Of dat het wellicht toch moet aantreden in de kwartfinale. Rotterdam zal moeten knokken voor de vijfde plaats en vecht daarin tegen Aris Leeuwarden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.