CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden heeft geen kind aan BC Apollo

ZZ Leiden heeft ook de vierde wedstrijd in de eredivisie gewonnen. In de eigen 5meihal werd het 95-66 voor de ploeg van Casteels.

Dat BC Apollo in de 5meihal aan het parket stond was een paar weken geleden niet verwacht en zit de ploeg gewoon nog in de voorbereiding. Deze wedstrijden zijn op dit moment veels te hoog gegrepen voor Jaanus Liivak zijn team.

Tot aan de rust konden de bezoekers goed meedoen en speelde het geconcentreerd en gedisciplineerd. De tweede helft was de conditie ver te zoeken en viel de teamdiscipline weg. Het verschil liep heel hard op.

Bij ZZ Leiden was het weer run&gun vandaag en leverde mooie schoten op. Jeroen van der List schoot de eerste helft met scherp en eindigde met 15 punten en 6 rebounds.

Toch zal Casteels niet tevreden zijn geweest over de verdediging en de discipline in de aanval. Er werd veel en soms te snel geschoten, terwijl een drive of een extra pass beter tot de mogelijkheden behoorde. Toch was BC Apollo niet bij machte om dit af te straffen anders had het in plaats van 12-9 misschien wel 12-20 voor kunnen staan.

En dat er kansen waren was zeker, omdat de Leidse ploeg maar liefst drie technische fouten kreeg in de eerste helft. Het feest begon bij Worthy de Jong en liep via Willman uiteindelijk door naar Eddy Casteels. Drie technische fouten, die discutabel waren en snel gegeven. Maar Apollo profiteerde niet vanaf de vrije worplijn. Slecht 14 van de 22 pogingen gingen raak en met name in de eerste helft werd veel gemist.

Toch zal het publiek genoten hebben van de thuisploeg, want er viel genoeg te genieten en de ploeg vocht tot de laatste seconden. Een block van Fleder vlak voor tijd eindigde in een heerlijke dunk.

Bij Apollo was de handdoek allang gegooid en de ploeg speelde voor zichzelf. Dimeo van der Horst speelde een uitstekende eerste helft met 13 punten, maar de tweede helft kwam hij niet meer door. Neely eindigde met 16 punten en liet de eerste helft zien dat hij een aanwinst is voor de Amsterdammers. De tweede helft kreeg hij geen goede aanvoer meer en was het run en gun bij de Amsterdammers, die zo zich lieten zuigen in het spel van de Leidse ploeg en daar is het een dikke maat te klein voor.

Uiteindelijk werd het door drie driepunters van good old Rani Chaoui, die de achterstand niet boven de veertig punten deed komen.

Topscorers Leiden: Felder 17, vd List 15, Kherrazi 15, Jansen 11 en Averink 10.

Topscorers Apollo: Keely 16, vd Horst 15 en Mulder 13.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.