CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden flink onderuit tegen Leuven

ZZ Leiden ging gisteren hard onderuit tegen het Belgische Leuven Bears. Het werd in de 5meihal 61-94 een grote nederlaag.

Toch zal Eddy Casteels lichtpunten hebben gezien bij sommige jonge spelers. Jan Driessen mocht ruim 20 minuten spelen in het grote ZZ Leiden en deed dat met zelfvertrouwen.

Ook jeugdspeler Adeola Morren kwam ruim 11 minuten binnen de lijnen en maakte zelfs nog twee punten. Verder oogde de ploeg vermoeid en met name Worthy de Jong (ruim 33 minuten) en Mo Kherrazi (31 minuten) waren daar het voorbeeld van.

Tot aan de rust ging de wedstrijd gelijk op en liet ZZ Leiden mooie aanvallen zien. De Amerikaanse aanwinst Felder zal wel eens een hele bepalende speler kunnen gaan worden in het team van Casteels. Felder scoorde 14 punten en 9 rebounds. Een buzzerbeater van Jason Westrol zorgde voor de 36-49 ruststand en dat was ook meteen mentaal de doorslaggevende score.

De tweede helft was het geen echte wedstrijd meer, maar was het leuk om de jonge spelers te zien werken in het veld. Via 40-65 werd het 51-75 en de uiteindelijke nederlaag van 61-94 was alleen nog maar voor de statistieken. Leuven speelde een puike pot en schoot met scherp tegen de (zone) verdediging van Leiden. 14 driepunters werden gescoord uit 25 pogingen.

Topscorers ZZ Leiden: Felder 14, Kherrazi 13, De Jong 12 en Jansen 10.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.