CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden eenvoudig naar winst

ZZ Leiden heeft de koppositie weer overgenomen vanavond. BS Weert werd eenvoudig verslagen met 85-45. Extra domper op de avond was de zware blessure van Joost Padberg. De jonge Nederlander brak zijn been/enkel enkele seconden voor het einde van de eerste periode.

En dat kon er nog wel bij voor de ploeg van Niels Vorenhout. De ploeg wordt al geplaagd door blessures van Aarts en Burton en dit is helemaal een verschrikkelijke blessure.

Het was natuurlijk het onderwerp van gesprek tijdens de wedstrijd, want de wedstrijd was van geen niveau. Het krachtverschil was simpelweg te groot tussen Leiden en Weert.

Eddy Casteels kon daardoor lekker doorwisselen en zijn sterspeler De Jong veelvuldig aan de kant houden. De Jong eindigde op 10 minuten en kwam daarin tot 3 puntjes.

Ook Jeroen van der List kwam het veld niet in, maar de vraag was of dat wel een blessure was. Het gaf de jonge spelers een kans extra op de planken te komen. Nelemans en Versteeg zitten normaal 40 minuten toe te kijken, maar mochten nu enkele minuten spelen. Versteeg kwam tot 6 punten en Nelemans tot 4 punten.

Het scoreverloop was eenzijdig. Leiden nam direct een 12-2 voorsprong en bij rust was het 35-20 voor Leiden. De tweede helft deed Weert wat het kon, maar kon geen aansluiting vinden. Via 57-39 werd het dus 85-45 en was het eindsignaal voor iedereen een bevrijding.

Topscorers Leiden: Cormier 21, Felder 14

Topscorers Weert: Eduardo 12, Rosenmuller 11, Van Kempen 10.

iBasketball wenst Joost Padberg heel veel sterkte.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.