CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden duwt SPM Shoeters verder in de problemen

In een uitverkochte 5meihal werd vandaag de rivalen wedstrijd tussen ZZ Leiden en SPM Shoeters gespeeld. Na een heerlijke topper won de thuisploeg met 64-56.

De uitslag geeft direct het probleem aan voor de bezoekers. Aanvallend is het te matig wat de landskampioen op tafel kan leggen. De creativiteit die Worthy de Jong (21 punten, 9 rebounds) aanvallend brengt samen met Rogier Jansen ontbreekt in de ploeg van Sam Jones. Jones die naarstig op zoek is naar een creatieve aanvulling in zijn ploeg. Deze is absoluut nodig, want met deze ploeg gaat Jones geen potten breken waarschijnlijk.

Hoe anders is het bij ZZ Leiden. De ploeg was verdedigend uitstekend vandaag in de thuishal. Met name in de derde periode werden de bezoekers aan banden gelegd en scoorde de ploeg slechts 4 punten. Van een 36-35 ruststand was het ineens 49-39 na dertig minuten. Deze voorsprong gaf ZZ Leiden niet meer weg en pakt door de nederlaag van Zwolle de eerste plaats stevig vast.

SPM Shoeters speelt een verloren seizoen en richt zich op de vierde plaats. Meer zit er niet in voor de recordkampioen en de vraag is wat er gaat gebeuren in Den Bosch om de ploeg aanspraak te doen maken voor een nieuwe titel. De ploeg werkt hard, maar komt aanvallend kwaliteit tekort.

Overige uitslagen:

Donar – Weert 108-50

Rotterdam – Leeuwarden 85-81

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.