CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden deelt eerste tik uit

ZZ Leiden heeft een 1-0 voorsprong genomen in de best-of-seven serie tegen Donar. Na een spanende wedstrijd werd het 72-69 voor de thuisploeg.

Lance Jeter schoot een driepunter voor de verlenging, maar deze trof geen doel en zodoende kon het thuispubliek juichen. Grote man bij de thuisploeg was Thomas Koenis, die 17 punten en 12 rebounds liet noteren.

Ross Bekkering was de beste speler aan de zijde van Donar met 19 punten en 17 rebounds.

ZZ Leiden had er geen boodschap aan, want de ploeg wilde de wedstrijd maar wat graag winnen voor een uitverkocht huis. En het publiek kreeg waar voor het geld, want het was spannend tot de laatste seconde. En dat het spannend werd aan het einde, had de thuisploeg aan zichzelf te danken, want de ploeg liep weg van de bezoekers 56-45, maar Donar vocht zich terug in de wedstrijd tot aan 64-65. Daarna kon Donar de basket bijna niet meer vinden en was de ploeg het ritme kwijt. Eerst werd Dourisseau naar de kant gehaald en tenslotte ook Bekkering vlak voor tijd. Het deed de ploeg geen goed. De gelijkmakende aanval van Donar was een spannende. Dourisseau schoot de driepunter vast tegen de ring en het bord. De pijl stond in het voordeel van Donar en mocht Jeter uit de out-of-bounds een driepunter schieten. Deze trof geen doel. Eindstand 72-69.

Wedstrijd 2 is dinsdag in Groningen.

Topscorers ZZ Leiden: Koenis 17, de Jong 15 punten, van der List 12, Kherrazi 12, Wright 11.

Topscorers Donar: Bekkering 19, Jeter 16, Dourisseau 13.

Notes:

Vraag is wat er voorviel in de derde periode bij ZZ Leiden? Coach Casteels en Rogier Jansen hadden een flinke woordenwisseling na een time-out en de emoties en de vingers vlogen in het rond.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.