CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden deelt eerste klap uit

Als de eerste wedstrijd een voorbode is van de gehele serie, dan kunnen de fans de vingers aflikken. Het was een geweldige eerste wedstrijd, waarin ZZ Leiden uiteindelijk aan het langste eind trok. In de VijfMeihal werd het 86-80 voor de thuisploeg.

Donar leek aan het begin niet bij de les en liep al snel achter de feiten aan (11-2), maar daarna kwam de ploeg van Skelin sterk terug in de wedstrijd. Via 18-16 stond de landskampioen ‘gewoon’ voor bij de rust met 35-40.

In de derde en vierde periode kon er geen ploeg de wedstrijd definitief in het slot gooien. Via 57-58 werd het 60-62, maar daarna nam Leiden het heft even stevig in handen. De Jong en Creek zorgde voor de 74-64 tussenstand en de vroegtijdige beslissing. Maar de driepunter van MVP Jeter zorgde weer voor de aansluiting (74-71).

Het was echter te laat voor Donar, dat tot 78-76 zicht had op de overwinning, maar tijd tekort kwam. Joe Willman was de absolute uitblinker bij Leiden. De rossige powerforward is een genot om te zien werken. Willman zal nooit klagen, maar geeft alles wat hij heeft. Willman is de (iets mindere) versie van publiekslieveling David Chiotti, maar voor Casteels enorm belangrijk. Hij eindigde op 25 punten voor de thuisploeg.

In een bloedstollende eindfase bleef Leiden koelbloedig en pakte zodoende de eerste winst in de serie.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.