CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden blijft maar winnen

En dat is nummer vijf voor ZZ Leiden. De ploeg van Casteels won ook de vijfde competitiewedstrijd op rij in Rotterdam. Het werd 73-86 voor ZZ Leiden, die ongeslagen bovenaan staan in de Eredivisie.

De punten kwamen vanavond van de guards van ZZ Leiden. Jansen schoot met scherp en eindigde met 17 punten, maar de Amerikaan Cormier lijkt zijn draai te gaan vinden voor Leiden. Hij eindigde met 21 punten.

Opvallend was ook zeker Joe Willman. De nieuwe speler stond maar 15 minuten op het parket, maar scoorde wel 13 punten en 9 rebounds. Zijn collega Felder kreeg vandaag weer het vertrouwen van Casteels en is duidelijk zoekende naar zijn rol. Hij eindigde op 8 punten en 8 rebounds.

Mattew Otten was topscorer voor de Rotterdamse ploeg, die vorige week nog zo sensationeel won van Aris. Otten scoorde 15 punten. Filipan en Krabbendam kwamen ook in de dubbele cijfers met elf punten.

Bij rust leek de wedstrijd al gespeeld (35-47), maar dat moet je blijkbaar tegen Rotterdam niet zeggen. ZZ Leiden had het gas er flink opstaan in de aanval en speelde wederom leuk aanvallend basketball in tegenstelling tot het ”betonbasketball”  van vorige jaren.

Tot 48-57 bleef Rotterdam bij, maar toen was het een flinke run die de wedstrijd definitief op slot deed. Een 1-9 run zorgde voor 49-66 en de maximale voorsprong werd behaald bij 53-75.

De eindstand werd bereikt bij 73-86. ZZ Leiden blijft bovenaan de ranglijst staan met 5 overwinningen en kan rustig kijken of Landstede Zwolle morgen gaat winnen van Aris Leeuwarden. Woensdag ontmoeten de twee topteams elkaar dan voor het eerst in de competitie.

Voor Rotterdam Basketball betekende het de derde nederlaag in vier wedstrijden en blijft net boven de streep staan met 2 punten.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.