CP3 by Basketball Totaal

ZZ Leiden bekert eenvoudig verder

ZZ Leiden is vanmiddag doorgedrongen tot de halve finale van de beker. Cangeroes uit Utrecht verloor kansloos van de eredivisieclub met 45-87.

De thuisploeg scoorde de eerste bal, maar dat was ook de enige keer dat de thuisploeg op voorsprong stond. Via 4-4 werd het 11-20 en liep ZZ Leiden snel weg.

Dat was natuurlijk ook te verwachten, want Casteels zat niet te wachten op een tweede wedstrijd. Bij Cangeroes spelen oud ZZ Leiden spelers Snabilie en Frank Schaftenaar, maar ook zij konden niet voorkomen dat de voorsprong snel opliep.

Bij rust was het 21-45 en was het bekeken. De tweede helft kregen de jonge spelers van ZZ Leiden allemaal een kans en Kasper Averink pakte die met twee handen beet. De guard scoorde 15 punten, 5 rebounds en 3 assists in 21 minuten. Het werd hem allemaal gegund door zijn medespelers. Ook Breel, die normaal alleen de bank warm aan het houden is, kreeg eindelijk een paar minuten. Niet veel, maar drie minuten.

Breel was de enige speler, die niet tot scoren kwam, maar de rest van de spelers allemaal wel. Will Felder scoorde de meeste punten voor Leiden. Hij eindigde met 17 punten.

Bij Cangeroes was het Snabilie met 11 punten, die topscorer was bij de promotiedivisie ploeg.

Via 34-65 werd het dus uiteindelijk 45-87 voor ZZ Leiden.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.