CP3 by Basketball Totaal

Zweden struikelt in eerste wedstrijd

HalvarssonDe Slowaakse veterane Zuzana Zirkova tekende voor 26 punten 6 rebounds en 4 assists in een sterke overwinning die de Zweedse ploeg een domper bezorgde. Voor de Zweedsen scoorde Louice Halvarsson 19 punten en 7 rebounds.

Zweden leek de wedstrijd goed te beginnen. De Scandinaviers wisten goed de gaten te vinden in de verdediging van Slowakije waar buiten Zirkova niemand echt makkelijk aan de punten wist te komen
Zweden daarentegen had niet alleen Halvarsson die het vizier goed had staan (wat heet: 8 op 14 driepunters over de wedstrijd!) maar ook Frida Eldebrink en Elise Egnell –volgend jaar weer te zien in Frankrijk- kwamen goed door.
Zweden leek bij de rust met 40-30 eigenlijk redelijk soeverein de wedstrijd te controleren, maar dat was gerekend buiten de verdediging van de opponenten. In het derde kwart kantelde de wedstrijd volledig, en na dertig minuten kon de wedstrijd bij 53-53 weer alle kanten op.
Het werd een zenuwslopend laatste kwart, waarin Zweden de macht leek te grijpen, maar in de laatste zeven minuten van de wedstrijd was het weer Slowakije wat de wedstrijd bepaalde en uiteindelijk de overwinning binnen schoot.

Topscorers:
Zweden: Louice Halvarsson 19 punten 7 rebounds; Frida Eldebrink 17 punten 7 rebounds; Elisabeth Egnell 14 punten.
Slowakije: Zirkova 26 punten 6 rebounds 4 assists.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.