CP3 by Basketball Totaal

Zweden ontsnapt tegen Hongarije

thomas foto zwedenHet heeft er alle schijn van dat één van de beide redactiefavorieten (Lithouwen/Zweden) het lastig gaat krijgen om de tweede ronde in te komen. Een blik naar Groep D.

Slowakije –Lithouwen 85-79
Slowakije stond uiteindelijk met de punten in de tas, maar het was ze niet makkelijk afgegaan. Lithouwen echter schoot zichzelf in de voet door slechts 17 op 28 van de vrije worplijn te schieten. De 6 op 11 van Siksniute deed daarin behoorlijk pijn voor Lithouwen dat na een achterstand van twaalf punten wist om te buigen in een voorsprong van vijf punten. Slowakije reageerde echter met een 8-0 run om de wedstrijd op slot te doen.

Topscorers:
Slowakije: Zirkova 17; Hruskaskova 11 punten 8 rebounds;
Lithouwen: Nacickaite 22 punten; Kuktiene 12; Siksniute 12; Linkeviciene 11 punten 11 rebounds; Petronyte 11 punten.

Hongarije – Zweden 63-72
Niet minder dan 2200 toeschouwers zagen hoe Hongarije een voorsprong van zestien punten pakte tegen Zweden, daar nog negen punten van over had kort voor het eind van het derde kwart, en uiteindelijk zeven minuten stil bleef waarin Zweden , gesteund door de vermaarde supportersschare , de wedstrijd draaide en met een verdiende en knappe overwinning er vandoor ging.
Hongarije bleef tien opeenvolgende fieldgoals zonder score in moneytime, en slaagde er niet in om de fastbreak van Zweden af te stoppen. Daardoor brachten ze zichzelf in de problemen want Zweden, waar Frida Eldebrink 28 punten maakte kwam via met name Ashley Key , die alle punten maakte in een 7-0 run aan het begin van het vierde kwart , rook bloed en trok de overwinning naar zich toe.

Topscorers:
Hongarije: Quigley 14 punten; Horti 14; Krivacevic 12; Honti 11; Vajda 10;
Zweden: Frida Eldebrink 28; Key 9 pnt 7 rebounds;

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.