CP3 by Basketball Totaal

Zorg en Zekerheid Leiden versterkt zich met Mo Creek

Zoals verwacht heeft ook ZZ Leiden zich versterkt in de jacht op de landstitel. Gisteren trok Donar Bill Clark aan en vandaag was het ZZ Leiden, die Maurice Creek aantrok uit de failliete boedel van Den Helder.

Zorg en Zekerheid Leiden heeft de selectie voor de laatste maanden van dit seizoen versterkt met de Amerikaan Maurice ‘Mo’ Creek. De 1.96 meter lange forward kwam eerder dit seizoen uit voor Den Helder Kings. Creek heeft laten weten graag voor Zorg en Zekerheid Leiden uit te willen komen. Het bestuur van Zorg en Zekerheid Leiden is verheugd dat het Creek voor de rest van het seizoen aan zich heeft weten te binden.

Creek, geboren op 16 augustus 1990, studeerde vier jaar lang aan de beroemde universiteit van Indiana. Na een knieblessure stapte Creek over naar de George Washington University. Daar was hij goed voor 14.1 punten, 3.4 rebounds, 1.8 assists en een driepuntspercentage van 40%. In dat seizoen werd hij ook gekozen in het derde All-Atlantic 10 team.

Dit seizoen koos hij voor basketbal in Europa. Den Helder Kings werd zijn eerste club. In het voorseizoen baarde Creek al opzien door in één wedstrijd elf driepunters raak te schieten. Op 29 november liet Creek zich ook nog eens nadrukkelijk zien in de Vijf Meihal. Met 23 punten, 5 driepunters en 3 rebounds leidde hij Den Helder naar een verrassend ruime zege.

In december werd deze ploeg failliet verklaard, waardoor Creek zonder club kwam te zitten. Nu vervolgt hij zijn Europese carrière bij Zorg en Zekerheid Leiden. In elf wedstrijden voor de Kings tekende Creek gemiddeld voor 18.3 punten, 3.7 driepunters en 4.4 rebounds per wedstrijd.

Zorg en Zekerheid Leiden was op zoek naar een sterke guard/forward die Worthy de Jong moet ontlasten. De aanvoerder van Zorg en Zekerheid Leiden kampt al enige tijd met de nodige pijntjes, maar gaat elke wedstrijd weer voluit. Juist om in de slotfase van het seizoen over een fitte De Jong te kunnen beschikken, was het zaak om een adequate vervanger in huis te halen. Met Creek verwacht Zorg en Zekerheid Leiden hierin geslaagd te zijn.

Zorg en Zekerheid Leiden zal alles in het werk stellen om Creek zo snel mogelijk speelgerechtigd te krijgen.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.