CP3 by Basketball Totaal

Zorg en Zekerheid Leiden trekt Dylon Cormier aan

Zorg en Zekerheid Leiden is verheugd te melden dat het de tweede Amerikaanse speler voor het aankomende seizoen in huis heeft gehaald. De 1.88 meter lange Dylon Cormier, afkomstig van de Loyola University in Maryland, kan op beide guardposities uit de voeten, maar speelde de laatste jaren hoofdzakelijk als shooting guard. Cormier sluit zich binnenkort aan bij de Leidse selectie die momenteel in het Franse Vittel aan de voorbereiding werkt.

 

In 2010 verliet de 22-jarige Cormier Cardinal Gibbons High School. In de volgende vier jaar kwam hij uit voor de Loyola University in Maryland in de Metro Atlantic Athletic Conference. Elk jaar verbeterde Cormier zich bij de Greyhounds. Als rookie werd hij al meteen een startende speler. Hij speelde zowel spelverdeler als shooting guard. Ook kreeg hij geregeld de taak de beste aanvaller van de tegenpartij te verdedigen. Met 8.1 punten en 3.0 rebounds liet hij zich meteen gelden.

In zijn tweede jaar verwierf Cormier zich een plaatsje in het All-MAAC Second Team. Met 13.4 punten was hij de tweede scorer bij de Greyhounds. Daarnaast was hij de beste balletjesdief met 51 steals in een seizoen. In het seizoen 2012/2013 werd Cormier zelfs opgenomen in het All-MAAC First Team. In 34 wedstrijden stond hij gemiddeld 35 minuten binnen de lijnen. Cormier pakte uit met 16.4 punten, 4.6 rebounds, 2.5 assists en 1.82 steals (tweede in de conference).

Afgelopen seizoen eindigde voortijdig voor Cormier. Op 1 februari 2014 brak hij zijn hand, vier dagen later werd hij al geopereerd. Daardoor miste hij de laatste negen duels van het seizoen. Met 21.2 punten werd hij topscorer van de Patriot League. Op het moment van zijn blessure was hij de dertiende scorer in de hele NCAA. Dat had hij vooral te danken aan een enorm aantal vrije worpen: 191. Met een gemiddelde van 9.1 vrije worppogingen per wedstrijd was hij de nummer vier van de NCAA. In zijn 21 wedstrijden scoorde hij altijd in de dubbele cijfers, veertien keer maar liefst scoorde hij meer dan 20 punten. Ondanks zijn 1.88 meter was Cormier de beste rebounder van zijn ploeg en de vierde rebounder van de league met 5.8 rebounds, waarvan 3.0 aanvallende rebounds. Cormier, die vier double doubles noteerde, was tevens goed voor 2.19 steals per wedstrijd.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.