CP3 by Basketball Totaal

Zorg en Zekerheid kan zich richten op competitie

Voor Zorg en Zekerheid Leiden zit de Europese campagne 2013-2014 er op. De landskampioen trok in de Vijf Meihal – zonder Whit Holcomb-Faye – aan het kortste end tegen het Franse Cholet: 67-75. Weliswaar lieten de Leidenaars zich bepaald van hun goede kant zien, maar het uiteindelijke resultaat veranderde er niet door. Naast Cholet gaat ook Bakken Bears uit Aarhus naar de laatste 16, waardoor de slotwedstrijd in groep G volgende week in Leiden tegen Kataja Basket voor geen van beide ploegen nog ergens om gaat.

Werd Leiden in de uitwedstrijd tegen Cholet nog volledig van het plankier gelopen (74-52); thuis was de ploeg er veel aan gelegen de twijfels van de voorbije wedstrijden weg te nemen. Hoewel Leiden het merendeel van de wedstrijd tegen een achterstand aankeek, raakte Cholet nooit uit zicht. Maar de individuele kwaliteiten van de Franse profs gaven op de beslissende momenten net de doorslag.

Knap was vooral de slotfase waarin Leiden een achterstand van 11 punten (54-65) terugbracht naar een nadelige marge van 3 (67-70). Met name Sean Cunningham en Worthy de Jong excelleerden in die fase. De poging de wedstrijd definitief te laten kantelen, strandde echter in het zich van de haven. In de laatste 50 seconden stelde Cholet zijn plek bij de laatste 16 van de EuroChallenge veilig.

Dat lag zeker niet aan Josh Duinker. De international vestigde opnieuw de internationale aandacht op zijn presteren met 19 punten en 8 rebounds. Duinker lokte ook nog eens 5 persoonlijke fouten uit, waarmee hij onderstreepte dat hij maar moeizaam was af te stoppen. Het schot (7 op 12) was bovendien als vanouds goed verzorgd.

Hoe anders was dat bij de Leidse miskoop van het jaar Jason Conrad. De center mocht 8 minuten verloren mee hobbelen en twee schoten missen. Week in week uit doet het pijn aan de ogen om te zien hoe Conrad met zijn gebrek aan kwaliteiten de weg verspert voor met name Nederlands talent. In Europa heeft Conrad al helemaal niets te zoeken. Benieuwd of de donkere dagen rond Kerst het Leidse management nog aan het denken zetten.

Lees hier het verslag op de website van Zorg en Zekerheid Leiden

 

ZORG EN ZEKERHEID LEIDEN – CHOLET BASKET  67-75  (19-19, 34-38, 53-59)

20131210 leid_chol 9014 - Kladblok

KLIK OP DE STATS VOOR EEN VERGROTING

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.