CP3 by Basketball Totaal

Zevende nederlaag op rij voor Rotterdam Basketball

Rotterdam Basketball is in een vrije val terechtgekomen. Tegen koploper ZZ Leiden werd alweer de zevende nederlaag op een rij geleden. In de eigen Topsportcentrum werd het een dikke nederlaag 72-109

Will Felder en Worthy de Jong namen de bezoekers bij de hand en binnen drie minuten moest Armand Salomon in een time-out vluchten bij een 0-9 tussenstand.

Veel maakte de time-out niet uit, want een mooie dunk van Kherrazi en 8 punten van Joe Willman zorgde voor een 4-19 tussenstand. En de gifbeker was nog niet leeg en Rotterdam eindigde het eerste kwart met een 6-35 achterstand. Een eredivisieteam onwaardige tussenstand. ZZ Leiden had er maling aan en bleef gewoon in een hoog tempo doorgaan. Ook nieuwkomer kon door deze wedstrijd zijn ritme hervinden. Negen punten van Creek droeg bij aan de ruststand van 32-63 en was de wedstrijd natuurlijk gespeeld.

De derde periode liep het verschil nog wel op, maar werd de schade nog enigszins beperkt. Yannick Franke scoorde aanvallend veel punten in de derde periode. Hij stond op 21 punten. Bij Leiden strooide Jansen wederom met veel prachtige passes en de pass en score van Felder zorgde voor zijn tiende assist.

Het was wachten tot Leiden door de honderd punten barrière zou knallen en dat lukte uiteraard. Jeroen van der List scoorde het honderdste punt en zal zijn teamgenoten moeten trakteren.

Toch bleef coach Casteels fanatiek coachen en nam hij zelfs nog een time-out drie minuten voor tijd, omdat hij dingen wilde aangeven. Het tekent de Belgische coach, die scherpte blijft eisen bij zijn team. Echter liep het verschil niet nog meer op en was Rotterdam blij dat de zoemer ging bij een dikke nederlaag van 72-109.

Topscorers ZZ Leiden: Felder 28 punten en 14 rebounds. De Jong 23 punten en 10 rebounds, Willman 17 punten.

Topscorers Rotterdam: Franke 26 punten, Theeuwkens 18 punten.

Door de overwinning blijft ZZ Leiden koploper in de eredivisie met 28 punten uit 17 wedstrijden. Rotterdam blijft zesde op de ranglijst met 12 punten uit 17 wedstrijden.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.