CP3 by Basketball Totaal

Zera Butter: Als ik 50 ben speel ik nog steeds, in Rijswijk bij Lokomotief

In de laatste weken van het seizoen is Zera Butter één van de opvallendste speelsters die in de competitie voor het voetlicht stapt. De Rijswijkse guard van Binnenland Rotterdam lijkt niet meer legaal te stoppen door Nederlandse verdedigers. Zo tekende ze voor 41 punten in de topper tegen Loon Lions, een prelude mogelijk op de aanstaande playoff finale hoewel CTO en Lekdetec daar ongetwijfeld anders over zullen denken. Frits van Dongen ging op pad om een portret te schetsen van de guard die hoopt deze zomer haar eerste A interland te spelen.

Wie is je vader, wie is je moeder?
Mijn moeder is Sandra van der Steenstraten. Mijn vader is Hugo Butter. Verder heb ik nog een broertje, Rens.

Heeft je voornaam een betekenis en zo ja wat betekent deze?
Het is van oorsprong een Joodse naam die “God heeft geschitterd” betekent, maar dat is puur toeval, wij zijn nl. niet gelovig.

Waarom basketbal jij? Wat was je eerste club?
Mijn eerste club was Lokomotief in Rijswijk. Ik ben gaan basketballen, omdat allebei mijn ouders basketballers waren. Basketbal is voor mij een supergaaf spelletje: onvoorspelbaar, creatief, energiek en oranje.

Wat wil je bereiken in basketbal?
Voorheen was mijn doel om het hoogst haalbare te behalen en in het buitenland te spelen. Jammer genoeg zakte ik voor mijn VWO waardoor mijn buitenlandse droom werd uitgesteld. Uiteindelijk heb ik de keuze gemaakt om in Nederland te blijven en vooral te richten op mijn studie, ofwel mijn toekomst. Wat ik nu wil bereiken is Nederlands kampioen en beker kampioen worden. Daarnaast wil ik graag in het Nederlands dames team spelen.

Hoe kan jij 41 punten scoren in 1 wedstrijd?
Het was niet bepaald een keuze om 41 punten te scoren in één wedstrijd. Het liefst had ik op dat moment gewonnen van Loon Lions. Om zoveel punten te kunnen scoren is een hoog percentage nodig. In die wedstrijd schoot ik 6/9 drietjes en had 12 vrije worpen. En ja dan gaat het wel heel snel…

Welk buitenland of buitenlandse club trekt jou het meest?
Ik heb niet specifiek een buitenlandse club die mij aantrekt. De landen Spanje en Amerika trekken mij het meest aan als basketbal landen.

Welke andere sport doe je nog naast basketbal?
Vroeger heb ik op tennis gezeten, wat overigens niet echt mijn ding was (zoals de meeste van jullie weten, kan ik af en toe behoorlijk lui zijn). Verder ben ik vaak op wintersport geweest en heb ik geskied.

Wie of wat inspireert jou in het basketbalspel?
Stephen Curry. Waarom? Moet je maar even op youtube kijken!!

Wat is je grootste angst?
Ik heb geen angsten, alleen uitdagingen. Ik ben niet iemand die met angsten leeft.

Wat zijn je beste en slechtste eigenschap?
Mijn slechte eigenschappen kan ik zo opnoemen: gemakzuchtig, gebrek aan interne motivatie en daardoor niet altijd even goed gedisciplineerd. Mijn goede eigenschappen zijn spontaan, enthousiast en geduld hebben.

Wat is je specialiteit in de keuken?
Mijn specialiteit in de keuken is patat frituren, haha.

Welk beste advies kan je aan de jeugd geven?

Hard work pays off!! Als je ergens voor gaat en heel hard werkt, dan betaalt het zich later terug.

Wanneer zien we je weer in een oranje shirt?
Hopelijk snel

Met wie zou je een dag willen ruilen?
Ik zou graag een dag willen ruilen met Doutzen Kroes.

Wanneer is het seizoen voor jou geslaagd?
Mijn seizoen is absoluut geslaagd als we kampioen worden van Nederland. Ook als we de beker winnen is zeker niet verkeerd! We hebben tot slot al de FF beker in ons bezit. Dus drie bekers zou echt helemaal top zijn.

Waarom wordt binnenland kampioen?
Binnenland heeft de beste basis van de dames eredivisie. Als wij gedisciplineerd spelen, met focus en ons niet laten intimideren door de tegenstander, kunnen wij alles aan.

Wat zou jij op een beslagen spiegel willen of kunnen schrijven?
Bluenation

Waar zie je jezelf over 30 jaar?

Over 30 jaar.. dan ben ik 50 jaar.. Op dat moment een paar kinderen die tegen de 18 zijn, een gelukkig gezin dus. En natuurlijk speel ik dan nog basketbal in Rijswijk bij Lokomotief!

Even kiezen (uit ja of nee)

Rotterdam ja
Oranje ja
Scooter. nee
House muziek ja
Kroket. ja
Friet ja
Sportschool. ja
Zon, zee strand JAAAA
Jurk. nee
Nba ja
Buitenlandse club. ja
CTO ja
Coach. ja
Manager nee

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.