CP3 by Basketball Totaal

Zeg het maar

NBB_Refs_28mrt2010-3
Ergens zagen we deze week een wedstrijdverslag waarin een bekend scheidsrechter volledig met de grond gelijk gemaakt werd. ‘Kijken naar’ werd afgefloten en ‘een grote one man show’ waren nog de meer vlijende typeringen.

Om eens te inventariseren hoe het hier op de site zit met de spelregelkennis onderstaand filmpje. Handelen de scheidsrechters het goed af ?

8 reacties

 1. Anne Franke Zwart

  De bal is nog niet een keer levend geweest; fout is geconstateerd
  er wordt voldaan aan beide issues om correctable te zijn, dus de heren in het veld en hun tafelheer doen het volgens mij NIET correct

  • Hoe zou het volgens jou dan wel moeten?

   • Anne Franke Zwart

    Hoi Edje
    Was even kijken of er een reactie zou komen, maar die blijft dus uit; jammer. Ik zoek wel eens de discussie om te kijken hoe er op alles wordt gereageerd.
    Als je het filmpje bekijkt kun je op 4:30 al zien dat de beslissing correct is welke er wordt genomen. Het is een filmpje welke zelf zijn antwoord geeft. Wordt regelmatig gebruikt bij de diverse ref trainingen.
    CORRECTE BESLISSING VAN DE 3KAART
    Vind het echter op dit niveau een blamage van het team (spelers), maar ook refs dat ze hier zo lang voor nodig hebben om tot de beslissing te komen.
    Kan niet ui het filmpje halen of de coach ook nog staat te vragen voor een T fout voor zijn collega van Argntinie, maar anders zou ik hem deze aan hem zelf hebben gegeven

    wel goed dat dit soort filmpjes getoond worden op dit medium, kunnen we allemaal iets van leren. Ga hier gerust mee door zou ik zeggen

 2. Als ik de regels goed lees, dan moet of de tafelcommisaris of de scheidsrechters het constateren, Als ik het filmpje goed bekijk is het de coach (geef hem ongelijk) die ze er op aan spreekt, dus is deze beslissing zeker niet goed.

  • Knap dat je aan de hand van deze beelden concludeert dat het de coach is die de fout constateert. Wat er aan de tafel gebeurd is compleet buiten beeld dus vul je in.

   Los daarvan is dat wat je zegt ook niet waar. Het staat een coach natuurlijk altijd vrij om aan de commissaris te vragen of iets correct gegaan is en als deze aan de hand daarvan concludeert dat er iets fout gegaan is dan mag deze actie ondernemen.

 3. Interessant reacties, ben benieuwd of dit ook de heren/dames zijn die de (Nederlandse) refs altijd de grond in schrijven.

 4. Jammer dat er weinig gereageerd wordt. En ook jammer dat de weinige reacties tot nu toe niet juist zijn…

 5. Ik zie naast dat er 3 refs en wat tafelpersoneel staan/zitten te slapen bij het op de lijn zetten van de goede speler niets fout in de verdere afhandeling.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.