CP3 by Basketball Totaal

Zaterdagontbijt: Topper als voorafje voor Allstar Gala

Het weekend van het Allstargala kent vreemd genoeg een warming up op zaterdag. Met de topper tussen Loon Lions en Binnenland/Rotterdam op zaterdag kun je zelfs afvragen of de echte Allstars niet in actie komen in Rotterdam in plaats van een dag later in den Helder. Het programma is in ieder geval meer dan boeiend.

Want naast de topontmoeting tussen Loon Lions en Binnenland is de vraag natuurlijk of de crisis in Bemmel opgelost is. Nadat eerst De Wit Grasshoppers met twintig punten over de Bemmelse ploeg heen roste, deed CTO het een week later even dunnetjes over. Lekdetec krijgt Dozy den Helder op bezoek en die ploeg is te goed om zomaar op twee punten voor de thuisploeg te rekenen. Een rondje langs de velden:

De Wit Grasshoppers neemt het in eigen huis op tegen Jolly Jumpers. Een wedstrijd die bijzonder belangrijk is voor de ploeg van Ivo Boom die met een schuin oog nog altijd naar de vierde plek voor de Playoffs. Jolly Jumpers on the other hand is nog steeds op zoek naar de eerste overwinning. Een overwinning die de ploeg verdient , daar lijken alle insiders het over eens. Probleem is echter dat er nog geen ploeg zich gemeld heeft om de Tukkers aan die eerste punten wel helpen. In de eerste ontmoeting dit seizoen was Jolly Jumpers vooral verdedigend niet opgewassen tegen De Wit Grasshoppers dat met 92-74 in Tubbergen kwam winnen. Pien Nijhuis was bij Jumpers één van de vier speelsters in dubbele cijfers. Ze had er 21 en dat tekent gelijk een mogelijkheid voor de ploeg van Yvonne Lansink Rotgerink die in Tubbergen er 21 tegen kreeg van Fleur Kuijt en 15 van Inez van Hulsen. Op de perimeter lijkt er dus ruimte te liggen bij beide ploegen om de tegenstander pijn te doen. Het lijkt de opmaat voor weer een amusante wedstrijd.

Dozy Den Helder komt naar Bemmel om de strijd aan te binden met het met zichzelf worstelende Lekdetec. Toen na zege’s op grootmachten Loon Lions en Binnenland de ploeg ongeslagen de eerste plek in handen had werd er hardop gesproken over de titel en de dubbel, maar de afgelopen weken liep men eerst tegen een gloeiende zeperd op tegen Grasshoppers in eigen huis, en daarna toen CTO ook aan het langste eind trok was de boot aan. Hoewel er nog een klein gaatje is tussen de vier koplopers en er dus nog niet heel veel aan de hand lijkt kijkt Dozy nog naar boven. En met recht misschien wel, want er staat een fijne ploeg in den Helder. Zeker nu met de aanwinst van Francis Donders heeft de ploeg vele manieren om een tegenstander pijn te doen. In de eerste ontmoeting tussen beide formaties waren Lisa Schoen en Maaike Klein allebei goed voor 18 punten en maakte Maxime Essenstam er 15. Aan de kant van de Bemmelse formatie had Jacobine Klerkx vleugels. Zij gooide er 29 punten in, naast de 21 van Karin Kuijt. Het betekent dat Dozy wat extra aandacht zal leggen in het stoppen van de guards van de thuisploeg. Lekdetec hoopt vooral op een ombuiging van de negatieve spiraal.  We voorzien een kleine stunt van de ploeg van Ton Bootsman.

Binnenland ontvangt titelverdediger Loon Lions en zal daar proberen om ook een negatieve spiraal om te buigen. Loon Lions is namelijk een rasechte angstgegner voor de ploeg van Michel Appers en Joost van Rangelrooij. Hoewel de Rotterdammers heftig on a roll waren na de eclatante overwinning in de Final Four en een enorme streak daaraan voorafgaand werd het toch Loon Lions dat de eerste ontmoeting tussen beide teams won. Inmiddels heeft Binnenland zich versterkt met Bianca Barton, waarover later meer, en lijkt de ploeg weer in evenwicht. Het was ook nogal wat: nadat er eindelijk topvorm behaald was in het seizoen dat startte met een supercupnederlaag tegen toen nog Probuild Lions vertrok Natalie van den Adel , de aanjaagster van de ploeg naar Frankrijk en begon het seizoen eigenlijk opnieuw. Met Barton heeft men in Rotterdam een speelster aangetrokken die zich vooral richt op het beter laten spelen van haar teamgenoten. Barton is een echte pointguard en zal dus zomaar met wedstrijden thuis kunnen komen waar ze meer assists dan punten maakt.
Bij Lions is ook Keisha Mosley aangetrokken, en de Amerikaanse center liet al zien sterk te rebounden en gaat langzaamaan ook steeds beter finishen. Het wordt een fraaie wedstrijd in Rotterdam!

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.