CP3 by Basketball Totaal

Zaragoza en Henk Norel komen tekort tegen Besiktas

CAI Zaragoza en Henk Norel zijn er niet in geslaagd hun droom waar te maken en de laatste zestien van de Eurocup te bereiken. Tegen het Turkse Besiktas Comprehensive werd met 77-79 een nederlaag geleden.

Zowel CAI Zaragoza als het Turkse Besiktas wisten wat ze moesten doen om de volgende ronde te bereiken. De druk bij de Spaanse ploeg was groter daar zij met zeven punten verschil moesten winnen terwijl Besiktas genoeg had aan een overwinning. Daarnaast moest Zaragoza de wedstrijd in het Palacio de los Deportes in Huesca spelen en dus niet in hun eigen vertrouwde Pabellon Príncipe Filipe.

In het eerste kwart speelde Zaragoza nogal onwennig en was niet in staat Besiktas aanvallend af te stoppen: 9-21. Het beeld veranderde volledig in het tweede kwart. Zaragoza veranderde onherkenbaar: halverwege was het verschil van twaalf punten al ingelopen en vlak voor de pauze stond er een marge van de noodzakelijke zeven punten op het scorebord: 41-33. Besiktas antwoordde in de slotminuut van het tweede kwart waardoor de ploegen met een 41-36 stand de kleedkamers opzochten.

De botsing tussen beide teams werd hervat op dezelfde manier als in het eerste kwart. Besiktas nam wederom het voortouw en was aanvallend effectiever dan de Spaanse ploeg:  55-56. Het laatste kwart werd een driepunterfeest. Zaragoza was niet in staat om driepuntspecialist Lofton te neutraliseren maar wist door een enorme vechtlust toch aan te haken. Met nog een aantal seconden te spelen en met een 77-77 stand leek het erop dat beide teams zich konden voorbereiden op een verlenging. Besiktas’ beste speler Chris Lofton’s schot vlak voor het eindsignaal stuiterde op de ring. Een wirwar van handen en de bal ‘sloop’ in de basket voor 77-79. Het betekende het einde van Zaragoza’s droom.

Henk Norel kreeg slechts 4 minuten speeltijd van coach Abos. Norel scoorde 2 punten en pakte 2 rebounds.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.