CP3 by Basketball Totaal

ZAC dames door oog van de naald naar tweede plek

zac-logoDe dames van Landstede Basketbal ZAC zijn in Eelde tegen Exercitia ’73 door het oog van de naald gekropen. Na een achttien punten voorsprong halverwege kwam de tegenstander kort voor tijd op gelijke hoogte. Vanaf de vrije worplijn werd het verschil uiteindelijk gemaakt: 36-41. Met de overwinning van ZAC en de nederlaag van concurrent Twente Buzzards zijn de dames uit Zwolle, met nog één wedstrijd te gaan, nu zeker van de tweede plaats in de landelijke tweede divisie.

Met Teske, Lisa, Loraine, Demi en Anniek namens ZAC wordt de wedstrijd aangevangen. Lisa opent de score na een minuut en niet veel later noteert Loraine middels een driepunter 2-5. De scores zijn verder spaarzaam, pas na een time-out halverwege het eerste kwart sprinten de dames uit Zwolle naar 2-15. Exercitia noteert nog een driepunter waardoor het tweede kwart wordt aangevangen met 5-15. Een tweede kwart waarin Exercitia wederom amper tot goede acties komt tegen de verdediging van ZAC. De rust wordt bereikt bij een stand van 9-27.
Achttien punten voorsprong is mooi, maar er staan nog 20 minuten op de klok. Bij ZAC wordt er een aantal versnellingen teruggeschakeld en Exercitia weet nu wel het netje te vinden, al dan niet via een overwicht aan aanvallende rebounds. Heel snel vallen drie scores achter elkaar. Een time-out van Zwolle volgt maar mag niet baten, de thuisploeg gaat verder en komt terug tot 21-30. Loraine noteert nog twee slotscores waardoor het verschil met dertien nog dragelijk is. Het laatste kwart ingaande verdwijnt de inzet en geloof in eigen kunnen helemaal bij Zwolle. Tekenend wanneer met Loraine op de bank zowel Anniek, Teske als Rosa na tegenscores de bal niet opeisen maar het aan Lisa laten. Ook wordt niet één tweepunter of driepunter genoteerd. Met een krappe drie minuten komt Exercitia op gelijke hoogte bij een ‘monsterscore’ van 34 gelijk. Een laatste time-out en Lisa en Loraine die het vuurtje weten aan te wakkeren. De strijd en inzet is weer zichtbaar, de scores blijven echter uit. Wel een batterij aan vrije-worpen welke volgen. Loraine scoort drie vrije-worpen, Exercitia komt terug tot één punt, Demi noteert één vrije-worp, Exercitia met een goede kans op de gelijkmaker, balverlies bij ZAC, balverlies bij Exercitia… Uiteindelijk is het aan Loraine om de wedstrijd op slot te gooien met nogmaals drie vrije-worpen. Met héél veel moeite wordt de zege dan toch meegenomen naar Zwolle, 36-41.

Op het tandvlees, maar een zege welke telt. Dat samen met de nederlaag van concurrent Twente Buzzards doet een hele mooie tweede plaats definitief voor de dames van ZAC zijn. Aanstaande vrijdag volgt de laatste competitiewedstrijd. Thuis komt Oaters uit Joure op bezoek, de tegenstander welke eerder dit seizoen pas na twee verlengingen werd verslagen.

In de dubbele cijfers names ZAC:
Loraine Westerneng met 24 punten en 11 rebounds, Lisa Groot Koerkamp met 12 punten en 13 rebounds, Demi Wilson met 12 rebounds.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.