CP3 by Basketball Totaal

Yuki Togashi publiekslieveling NBA Summer League

398px-Togashi_yukiYuki Togashi, een 1.70m lange point guard uit de Japans BJ League, gooit hoge ogen in de NBA Summer League. De 20 jarige Japanner speelt deze zomer voor de Dallas Mavericks in Las Vegas en is al snel een publiekslieveling geworden.

Togashi valt op bij pers en publiek door zijn drie punters en zijn prachtige floaters. Hijzelf denkt echter dat het niet zozeer komt door zijn kwaliteiten maar doordat hij eruit ziet als een 15 jarige. “Ik weet dat ik eruit zie als een 15 jarige jongen”, zegt hij tegen een verslaggever. “Misschien is dat de rede dat ik een publiekslieveling ben. Soms word het me even teveel, maar ik zal eraan moeten wennen”.

Afgelopen woensdag speelde de Japanner een geweldige wedstrijd tegen de Charlotte Hornets. Na 12 minuten op het veld had hij al 11 punten achter zijn naam staan. Gedurende het eind van de wedstrijd scandeerde het publiek zijn naam door de zaal wanneer hij in balbezit was.

Mocht het hem lukken om zich aan te sluiten bij een NBA team na deze Summer League, dan wordt hij de tweede Japanner ooit in de NBA. Yuta Tabuse was hem in 2004 voor. Die speelde in dat seizoen vier wedstrijden voor de Phoenix Suns.

Kijkend naar de hoogtepunten van het afgelopen seizoen van “Toga” bij de Akita Northern Happinets, maak hij zeker een kans op een plekje bij een team. Vooral zijn overzicht en goede passes vallen op. Hij heeft nog één wedstrijd in de Summer League om indruk te maken. Deze wedstrijd wordt vandaag gespeeld tegen de Phoenix Suns.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.