CP3 by Basketball Totaal

Yellow Blizzards winnen eerste competitiewedstrijd.

Vandaag werd bij de start van de competitie in Utrecht gespeeld tegen VU20 van Cangeroes. Al in de eerste minuten werd zichtbaar dat de Blizzards, spelend zonder Myrthe en Marleen, in betere vorm waren dan de thuisploeg. Hoewel het begin stroef verliep door n lage intensiteit, werd gaandeweg het eerste kwart steeds gretiger gespeeld. Met enkele mooie aanvallen en met een sterk reboundende Lynn werd de stand 9-19 voor de kleine rust.

Het 2e Q werd direct ingezet met strakke aanvallen die vaak sterk door Lynn werden afgemaakt. Helaas vergaten onze dames daarna even te verdedigen en wisten de Cangeroes ook enkele scores te noteren. Even viel de score stil en werd er vruchteloos rondgepasst maar een steal van de Cangeroes was een wake-upcall waardoor o.a. Monique de score op mooie wijze weer hervatte. En na een prachtig 1-2-3tje van Femke, Mardi en Lynn werd in de laatste seconden de score genoteerd voor de rust: 22-45.
Was Lynn in de 1e helft nog gangmaker binnen het team, in het 2e deel nam Evi deze rol geheel op zich. Doordat de vaste guard van de Blizzards met het CTO team op stage in Canada zit, nam Evi deze taak op zich. Met mooie drives en rake schoten (8 op 9) leidde ze het team naar een mooie overwinning van deze pot. Een goed begin van de competitie die met een eindstand van 42-88 vertrouwen geeft.
Coach Thijs Volmer gaf na de wedstrijd aan dat dit de beste wedstrijd was van de 3 gespeelde wedstrijden en dat door betere samenwerking en de onderlinge communicatie zichtbaar een grote stap is gemaakt. Hoopvol kijkt hij dan ook uit naar het verdere verloop van de competitie waarbij de forwards en centers elkaar door o.a. betere passes nog meer moeten gaan vinden.
Scores : Evi 24, Lynn 22, Monique 12, Femke 10, Mardi 6, Ella 6, Simone 5, Tessa 3

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.