CP3 by Basketball Totaal

Yellow Blizzards pakt nu wel de hoofdprijs!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Kampioenen!

Yellow Blizzards heeft voor eigen publiek vandaag de finale van de U20 eredivisie gewonnen. Ondanks felle tegenstand van Jolly Jumpers werd het uiteindelijk 46-73

De opening van de wedstrijd was met name voor Blizzards dat via Laura Westerik een goede start kende. Twee jumpers van Evi Dekker uit de linkerhoek van het veld brachten de 4-12 tussenstand op het bord waardoor Jumperscoach Kieftenbeld een time out nam. Zijn ploeg leek daar goed uit te komen via twee scores van Anke Rikhof, maar met drie minuten te gaan was het verschil weer acht via Laura Westerik: 8-16. Blizzards liep zelfs door naar 8-20 voordat Laura Steggink weer iets terug wist te doen met haar eerste score van de wedstrijd: 11-20. Het slotaccoord was weer voor Blizzards dat mede dankzij wat dunne foutjes vanaf de vrije worplijn het eerste kwart af kon sluiten met 11-24.

De openingsscore van het tweede kwart was voor Blizzards middels Tessa Schellekens die raak schoot na een aanval waarin Blizzards niet minder dan vier aanvallende rebounds pakte. Het was een opmaat voor een mager kwart waarin de punten duur waren aan beide kanten. Blizzards bleef de rebound controleren, en pas toen Jumpers in een zone stapte leek er wat te veranderen. En Jumpers deed zichzelf nog een beetje te kort door een aantal goede kansen niet te verzilveren, maar de driepuntspoging van Evi Dekker met nog zestien seconden op de schotklok bijna twee meter achter de cirkel leek een indicatie van de toegeslagen verwarring. Na de time out bleek het Zwolse antwoord in de driepunter te liggen. Eerst Anne van Vlijmen en daarna Laura Westerik schoten raak voor de Blizzards.

Na rust opende Evi Dekker weer met een drietje waarna Maud Droste mocht scoren na een fraaie assist van Laura Steggink. De wedstrijd leek langzaam te kantelen met Jumpers dat aandrong, maar niet echt dichter kwam, en Blizzards dat de starters zag ploeteren. Het enthousiastme van Jumpers bracht bij vlagen ook de arbitrage van slag, want uit het niets kreeg Janis Ndiba ineens een technische fout, die door Jumpers echter niet in een score omgezet werd. De spaarzame momenten dat zulks lukte, was het bijvoorbeeld van Vlijmen die met een drietje de score naar 22-47 tilde. Bij Blizzards leek de druk er ineens af, en ook de concentratie weg want drietjes van Beyza Okayben en Laura Steggink binnen twintig seconden brachten weer wat leven in de ploeg uit Tubbergen: 31-51.

Het vierde kwart opende met drietjes van Laura Westerik en Pien Nijhuis waarna Westerik nog twee keer van afstand raak mikte. In die slotperiode laat Jumpers dan ineens de schroom varen en zoekt een aantal keer goed de een tegen een, maar heel veel veranderen aan het beeld van de wedstrijd doet dat niet meer. Beide ploegen wisselden nog wat scores uit, waarbij bijvoorbeeld Jumpersguard Beyza Okayben positief opviel, waarna de eindstand op 46-73 bepaald werd.

Topscorers:

Yellow Blizzards: Laura Westerik 27 punten 8 rebounds, van Vlijmen 15.

Jumpers: Laura Steggink 13.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.