CP3 by Basketball Totaal

Yellow Blizzards bekert verder

YBBekerwedstrijd”; een beladen term voor de strijd die gistermiddag in Zwolle werd gestreden. De Yellow Blizzards waren gebeten om een en ander recht te zetten na de rommelige wedstrijd vorige week tegen DAS. Ze begonnen dan ook sterk en Femke pakte gelijk een score in eerste seconden. De Cangeroes antwoordden met goede drives door hun guard en het verzilveren van vrije worpen. Maar mede door 3 drietjes van Myrthe was de winst in het 1eQ voor de Blizzards : 24-11.

De Yellow Blizzards begonnen gedisciplineerd aan het 2eQ. Goede steals werden strak afgerond met mooie scores en door over te gaan op een goede zone-defense, kwamen de tegenstanders maar moeilijk tot scoren. In de slotfase van dit kwart werd overgegaan naar een stevige press waardoor er nog enkele punten werden gemaakt.
Ondanks dat de Blizzards de rust ingingen met een stand van 39-16 hadden ze wel last van teveel turnovers. Gelukkig voor hen werd dit niet afgestraft door de Cangeroes.

Onze meiden kwamen in het 3eQ dan ook het veld op met de boodschap dat dit écht anders moest.
De boodschap die de Cangeroes in de rust hadden meegekregen, was dat ze zich niet zomaar gewonnen moesten geven. Dit leek te zijn overgekomen, doordat een driepunter al in de eerste seconden viel. Helaas voor hen zette dit niet de toon voor de gewenste run.
Afgezien van een ongelukkige botsing, valt er over het 3eQ weinig meer te melden dan dat de Yellow Blizzards in een kleine opleving hun positie wisten te versterken naar een stand van 54-25.

Laura volgde nogmaals het goede voorbeeld van Myrthe en Evi uit de voorgaande kwarten, door met een ‘lekker drietje’ het 4eQ te openen. De vermoeid ogende Cangeroes kregen door een strakke press en sterke rebounds van Ella, Lynn en Tessa geen kansen meer en de Yellow Blizzards pakten het ene punt na het andere.
Hoewel de wedstrijd niet foutloos verliep, hebben de Yellow Blizzards laten zien dat ze kunnen leren van hun fouten. Het eindresultaat was hiervoor een mooie beloning : 81-28

Coach Thijs na afloop: “Er zijn veel tactieken uitgeprobeerd die in de loop van de wedstrijd steeds beter uitgevoerd werden. In verschillende situaties is veel druk gezet. Dit resulteerde o.a. in 33 punten voor ons uit 41 turnovers van de Cangeroes. Mooi waren ook de 9 drietjes.
Punt van kritiek blijven de turnovers aan onze zijde. Hoewel in het 2e deel van de wedstrijd het aantal gehalveerd wordt, blijft dit een aandachtspunt. Maar uiteindelijk een fijne overwinning.”

Evi 17 pt – 3 rb, Laura 15 pt – 3 rb, Myrthe 13 pt – 2 rb, Lynn 11 pt – 9 rb, Femke 10 pt – 1 rb, Mardi 4 pt – 5 rb, Ella 4 pt – 7 rb, Marleen 3 pt – 5 rb, Tessa 2 pt – 8 rb, Monique 2 pt – 3 rb, Esther 4 rb.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.