CP3 by Basketball Totaal

Yannick Franke per direct weg bij Donar

Yannick Franke en Donar zijn per direct uit elkaar gegaan. Franke was de laatste weken zichtbaar niet happy met de ‘nieuwe’ rol van hem in het team van Braal. Voor beide partijen was het blijkbaar beter de wegen te scheiden.

Ontzettend zonde natuurlijk voor Donar en de fans. Franke wordt door kenners gezien als het grootste talent op de Nederlandse velden. De pas 19 jarige Franke kreeg de laatste wedstrijd minder minuten. Tegen Den Bosch kreeg Franke slechts 10 minuten speeltijd.

En dat bleek blijkbaar de druppel. Met veel bombarie werd Franke als topscorer van de DBL naar Groningen gehaald, maar de grillige speler werd het kind van de rekening toen de druk toenam bij Donar. Braal koos voor Jeter en heeft het team nu rondom Jeter en Dourisseau gebouwd in de jacht naar de titel.

De vraag is of Franke nog dit seizoen in actie komt bij een andere DBL ploeg. ZZ Leiden coach Casteels had Franke graag bij aanvang van het seizoen aan de selectie toegevoegd. Maar ook Den Bosch is een ploeg, die versterking kan gebruiken. De regelementen zeggen dat hij niet meer mag overstappen naar een ander DBL team dit seizoen.

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.