CP3 by Basketball Totaal

Wyba verliest thuis van Rowic

Voor de laatste wedstrijd van het kalenderjaar kwam Rowic uit Dordrecht op bezoek in Wijchen. Rowic staat 3e op de ranglijst en heeft een klein team waardoor de centers van Wyba van tevoren wisten dat het inside overwicht moest gaan uitbuiten.

Ralf Rossen en Sebastiaan waren beide ziek/geblesseerd waardoor Wyba een beroep moest doen op Bas Eenink om toch met 8 man de wedstrijd te kunnen beginnen. In het begin van de wedstrijd werden de centers ook veelvuldig gevonden en Corstiaan Kan, Olaf Janssen en Jeffrey van Huenen namen in het eerste kwart ook alle scores voor hun rekening. Rowic liet echter zien dat het gemis aan lengte makkelijk gecompenseerd kon worden door afstandschoten en 1 tegen 1 drives waardoor Wyba niet echt kon uitlopen. Pas in het tweede kwart kon Wyba  verdedigend wat meer druk zetten en wat makkelijke breaks lopen waardoor er een kleine voorsprong kon worden gepakt en de ruststand 41-33 op het bord stond.

Rowic speelde op dat moment al een zoneverdediging en tijdens de rust werd nogmaals aangegeven dat de centers inside aangepast moesten worden om outside ruimte te creëren. Hierdoor kreeg Michel van Heeswijk in het begin van de tweede helft wat meer ruimte die hij met 2 driepunters goed benutte. Halverwege het derde kwart viel Olaf Janssen uit met een blessure waardoor de door blessures geplaagde selectie weer een man moest missen. Door de ontstane onrust in het team kon Rowic de 10 punten achterstand inlopen en aan het einde van het derde kwart stond er zelfs met een 63-65 stand een 2 punten voorsprong voor de gasten op het bord.

Het vierde kwart begon met hard werken aan Wyba kant en ook al kregen de spelers weinig fouten mee de inzet van de spelers bleef goed en wisten Corstiaan Kan en Jeffrey van Huenen met inside scores de achterstand halverwege het vierde kwart binnen 4 punten te houden. Rowic pakte echter meerdere aanvallende rebounds en wist tegen een hoog percentage af te ronden waardoor Wyba met nog 2 minuten te gaan tegen een 73-81 achterstand aankeek. Roel van Beek met 2 benutte vrije worpen en Michel van Heeswijk met een driepunter verkleinde de achterstand nog naar 78-83 maar verder liet Rowic het niet komen en werd de wedstrijd door Wyba verloren. Eindstand 78-85.

Olaf Janssen 20 punten, Michel van Heeswijk 18 punten, Corstiaan Kan 16 punten en Jeffrey van Huenen 12 punten.

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.