CP3 by Basketball Totaal

Wyba U12 derde op NK

http://www.wyba.nl – In een door spanning en warmte zinderende Sporthal van BS Weert speelde vandaag Wyba U12 de derde en vierde wedstrijd van het NK MU12.

Vorige week werd eerst Celeritas Donar verslagen maar trok Weert in een gelijkopgaande wedstrijd net aan het langste eind (80-71). Vandaag, in Weert moest er dus gewonnen worden. Eerst tegen Apollo Amsterdam, daarna tegen Almere Pioneers. Dat Amsterdam niet teveel weerstand zou opleveren was al gebleken in de eerste wedtsrijden in Groningen. Van Amsterdam werd dan ook eenvoudig gewonnen (64-79).

De beslissing voor het kampioenschap moest vallen in de wedstrijd tegen de regerend kampioen, Almere Pioneers. Pioneers wint met gemak zijn eerste drie wedstrijden en lijkt onverslaanbaar. Het team van coach Raúl van Loon begint onbevangen de wedstrijd. Tot en met 4 minuten voor einde van het vierde kwart gaan beide teams gelijk op. Pas dan weet Almere de beslissing te forceren door enkele doeltreffende drives van hun nummer 8.

De eindstand wordt 75-86; Hiermee eindigt BS Weert op de 2e plaats, Almere pakt het kampioenschap en WYBA U12 wordt derde op dit NK MU12!

Top prestatie van onze jongens / meisje.

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.